Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας στο Reuters: Η νέα κυβέρνηση δε θα αντέξει, στηρίζεται σε ξεπερασμένες δυνάμεις

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και εμφανίστηκε ξανά συναινετικός λέγοντας ότι θα υπερψηφίσει κάθε θετικό μέτρο.

Την τακτική των χαμηλών τόνων επέλεξε ξανά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Reuters, την πρώτη σε ξένο μέσο μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Κανείς άλλος εκτός από εμάς δε μπορεί να προχωρήσει στις βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα δημιουργήσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δε θα είναι… μακράς πνοής. Θα αποτύχει γιατί βασίζεται σε φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις, είπε.

«Θα προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα και θα ασκήσουμε μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και προφανώς θα οργανωθούμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την εξουσία όταν μας παρουσιαστεί η ευκαιρία», πρόσθεσε.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσει στη δημιουργία «ασπίδας προστασίας για τους αδύνατους». «Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι εξίσου σημαντικές αλλά τώρα η αλληλεγγύη είναι η πιο σημαντική. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε και μέσα και έξω από τη Βουλή, να χειροκροτούμε οτιδήποτε θετικό, να καταδικάζουμε τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κυριαρχούσαν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», είπε και κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να μην επιμείνει στη λάθος πολιτική της λιτότητας. «Η Ευρώπη δε μπορεί να συνεχίσει ενωμένη αν συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοια βάρβαρα μέτρα», πρόσθεσε. Και συνέχισε λέγοντας πως η κρίση σε Ιταλία και Ισπανία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν ήταν η ρίζα του προβλήματος. «Όλοι όσοι έλεγαν ότι το πρόβλημα ήταν οι τεμπέληδες Έλληνες, τώρα βλέπουν τα προβλήματα στην Ισπανία και την Ιταλία. Κάτι άλλο πήγε λάθος».

Και κατέληξε: «Η Ελλάδα χρειάζεται αποφασισμένους και θαρραλέους ηγέτες οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν την οργή των πολιτών για τα συμφέροντα της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Έλα μαζί μας στην διαπραγμάτευση!

Τσίπρας σε Σαμαρά: Να υπάρξει άμεσα κυβέρνηση ΝΔ – Δε θέλω τη διερευνητική εντολή – Σαμαράς:Συνεχίζω την προσπάθεια

Αλ.Τσίπρας: “Θα είμαστε παρόντες ως αξιωματική αντιπολίτευση”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε