Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσουνάμι αντιδράσεων από τους δικαστικούς για τις κυβερνητικές επιθέσεις εναντίον τους

Τσουνάμι αντιδράσεων από τους δικαστικούς για τις κυβερνητικές επιθέσεις εναντίον τους

Σχεδόν όλες οι δικαστικές ενώσεις έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους και όχι μόνο στις απανωτές επιθέσεις που δέχονται από την κυβέρνηση.

Τελευταία στον κατάλογο η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σε ανακοίνωσή της καταδικάζει τις «ανοίκειες και θεσμικά επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δηλώσεις στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας εναντίον των δικαστικών λειτουργών και της Δικαιοσύνης εν γένει. Εκφράζει, συγχρόνως, τον βαθύτατο προβληματισμό της για τις συνεχείς και ολοένα κλιμακούμενες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης κάθε φορά που δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με συγκεκριμένες θέσεις και επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας. Δυστυχώς, όπως μαρτυρεί ο ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα, έχει καταστεί έξις σε ορισμένους πολιτικούς «κάποιος λόγος θρασύς ή κακή πράξη θα προκύψει, κι αυθάδεια, κατά πως είναι η συνήθεια των θνητών».

Νωρίτερα, την απαγόρευση για μια πενταετία μετά την συνταξιοδότηση τους της μεταπήδησης των δικαστικών λειτουργών σε θέσεις της εκτελεστικής εξουσίας προτείνουν οι πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης και Γιάννης Ιωαννίδης. Κάνουν λόγο για πρωτοφανή προκλητικό εναγκαλισμό κυβέρνησης – δικαστικών και χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου δίπλα στον πρωθυπουργό “αθέμιτη πολιτική ταύτιση”.

Επίθεση από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης

Επίθεση εναντίον της ένωσης εισαγγελέων Ελλάδος εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια διήμερου φόρουμ για την ενίσχυση της ακεραιότητας στο δημόσιο τομέα έκανε λόγο για “έντονη αντικυβερνητική διάθεση” και “συντεχνιακή νοοτροπία” το τελευταίο διάστημα σωματείων όπως η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

————–> Πόλεμος για τον διορισμό Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο – Για θεσμική εκτροπή μιλά η ΝΔ!

Επεσήμανε: “Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Εισαγγελέων οπως άλλωστε και όλες οι δικαστικές ενώσεις είναι σωματεία με επιστημονική αποστολή. Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση προβληματίζονται άραγε γιατι η εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει τα τελευταία 15 χρόνια στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής. Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;”

Και κατέληξε: “Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη των όσων συζητά δημόσια ο Ελληνικός λαός και όσα συζητούν κάτι ιδίων όταν βρίσκονται μόνοι τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η συγκάλυψή της”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε