Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Τυφλός” και “καταστροφικός” ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας

“Τυφλός” και “καταστροφικός” ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας

Το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης τύπου.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά αν θα πάμε σε μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης ή σε μια αναθεώρησή της με τον τρόπο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, πρόταση που, όπως είπε, είναι η μόνη ρεαλιστική και υπεύθυνη και σημείωσε ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας είναι “τυφλός” και “καταστροφικός” και θα καταστήσει την Ελλάδα αποδιοπομπαίο τράγο στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή.
Επίσης, τόνισε, ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι ακραίες δυνάμεις και θα διευκολυνθεί το κόμμα της δραχμής, εκείνοι δηλαδή που επενδύουν στην προοπτική να αγοράσουν φθηνά την Ελλάδα, και δεν αφορά μόνο τη δημόσια αλλά και την ιδιωτική περιουσία.

Η πρόταση της αναθεώρησης γίνεται ήδη δεκτή στην Ευρώπη, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η παράταση που μπορεί να δοθεί για την εφαρμογή του προγράμματος μέχρι και το 2017.
Όλα όσα προτείνουμε είπε ο κ. Βενιζέλος στηρίζονται στις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης και στη μείωση του χρέους, στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών κ.ά.
Όλα αυτά, όπως είπε, τα πρότεινε από την επόμενη της εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση των 6 σημείων που έθεσε πρόσφατα στο ΕΣΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει την αναθεώρηση γιατί είναι ομογάλακτη της συντηρητικής παράταξης στην Ευρώπη η οποία επέβαλε στην Ελλάδα τους συγκεκριμένους όρους της σύμβασης.

Ανέφερε επίσης πως ούτε οι ευρωπαίοι ριζοσπάστες μπορούν να προωθήσουν και να στηρίξουν την αναθεώρηση, καθώς πολιτεύονται με συνθήματα όπως “ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα”.

Η προοπτική εκλογικής νίκης του Φρ. Ολάντ, πρόσθεσε, άνοιξε χαραμάδα αισιοδοξίας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως μόνο οι σοσιαλιστές μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι κυριάρχησε η οργή και η απόρριψη και για τις επόμενες εκλογές είπε ότι ήρθε η ώρα για μια πιο θετική ψήφο.

Για την επόμενη κυβέρνηση τόνισε ότι αυτή πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα έχει ως κορμό της την υπεύθυνη κεντροαριστερά.

Ο τόπος, τόνισε, χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ενώσει το λαό και δεν θα τον διχάσει, ικανή να αναθεωρήσει τη σύμβαση, που θα ζωντανέψει την οικονομία και θα αποκαταστήσει το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και διεθνώς.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε