Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχτούμε νέα μέτρα του ΔΝΤ

Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχτούμε νέα μέτρα του ΔΝΤ

Το Eurogroup της Δευτέρας (05.12.2016) είναι κρίσιμο αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένα δεύτερο μέσα στον Δεκέμβριο. Αυτή είναι η εκτίμηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επανάλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί τα μέτρα που θέλει το ΔΝΤ σε εργασιακά και δημοσιονομικά.

Μιλώντας την Κυριακή (04.12.2016) στον Αθήνα 9,84, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι το Eurogroup της Δευτέρας είναι κρίσιμο γιατί η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποτυπώσει μία πορεία προς συμφωνία και πιθανόν «ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός».

Παράλληλα δεν απέκλεισε τη σύγκληση ενός ακόμη, έκτακτου τη φορά αυτή, Eurogroup έως το τέλος του χρόνου για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Ταυτοχρόνως, όμως, απέκλεισε και την παραμικρή πιθανότητα να δεχθεί η κυβέρνηση τα μέτρα του ΔΝΤ για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά. «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δεχθούμε τα μέτρα που θα προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά».

Εξαπέλυσε δε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία που, όπως είπε, θέλει να εφαρμόσει μέτρα 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναφορικά με το χρέος, τέλος, επανέλαβε ότι ουδείς συζητά ονομαστική απομείωση αλλά χρονική επιμήκυνση των δανείων και μικρότερα επιτόκια με ταυτόχρονη μείωση πλεονασμάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε