Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Ήταν θέληση του πρωθυπουργού να μην ανακοινωθεί το ταξίδι στο Παρίσι

Τζανακόπουλος: Ήταν θέληση του πρωθυπουργού να μην ανακοινωθεί το ταξίδι στο Παρίσι

Θέληση του πρωθυπουργού ήταν να μην ανακοινωθεί το ταξίδι που έκανε στο Παρίσι, είπε ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Και άλλα ταξίδια δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανακοινώνουμε», είπε ακόμα.

Μίλησε για λάσπη και συκοφαντία και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση καθώς οι συναντήσεις και λόγος για τον οποίο έγιναν επιβεβαιώθηκαν από όλες τις πλευρές.

Για την αξιολόγηση είπε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με μοναδικό γνώμονα την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Εκτίμησε ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη, για να επισημάνει ότι σε αυτό συνηγορούν ο συσχετισμός που διαμορφώνεται στην ΕΕ και η διάθεση λήψης θετικών πρωτοβουλίων από όλα τα μέρη. Κυρίως, συνηγορούν σε αυτό τα εξής δεδομένα, όπως ανέφερε: Το 2016 έχει κλείσει με θετικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και με υπεραπόδοση των εσόδων κατά τουλάχιστον 1%.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα και ο στόχος για ένταξη στο πρόγραμμα QE (σ.σ. πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της ΕΚΤ) θα επιτευχθεί».

Η κυβέρνηση επιμένει και εργάζεται με προσήλωση, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η β’ αξιολόγηση, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Επιδιώκουμε μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη χωρίς υποχωρήσεις στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ζήτησε επίσης να καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πόθεν έσχες της συζύγου του στις αρμόδιες αρχές. «Αφού δεν έχει τίποτα να κρύψει να το καταθέσει», είπε χαρακτηριστικά. Με την σιωπή του ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να συντηρεί αυτό το νέο σκάνδαλο, είπε επίσης.

Για τα μπλοκάκια αφού είπε ότι η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα ήταν συμφωνία της ΝΔ. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ακόμα ότι υπάρχουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία αλλά και αχρείαστη επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων. Αυτό αναφερόμενος στην εγκύκλιο που έδωσε στην δημοσιότητα το υπ. Εργασίας.

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι δεν αποτυπώνουν πάντοτε τις κοινωνικές διαθέσεις αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχει έντονη κοινωνική δυσκολία καθώς τα μέτρα που έχουν συσσωρευθεί στα επτά χρόνια της κρίσης έχουν επηρεάσει πολλούς πολίτες.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για «απόπειρα ελέγχου ενημέρωσης από τη ΝΔ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε