Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τζανακόπουλος για Σαββίδη: “Ενοχλεί επειδή είναι υπέρ του Τσίπρα”

Τζανακόπουλος για Σαββίδη: “Ενοχλεί επειδή είναι υπέρ του Τσίπρα”

«Είχαμε πει από την αρχή ότι πρόκειται για μια δύσκολη συμφωνία» είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ερωτηθείς για τα χθεσινά αποτελέσματα του Eurogroup. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη τονίζοντας ότι αυτό που ενοχλεί είναι ότι αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς για την εξαγορά μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Mega από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε: «Εμείς τοποθετηθήκαμε λέγοντας πως δεν θα σχολιάσουμε επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο των μέσων ενημέρωσης . Εγώ δεν είμαι νομικός υπερασπιστής του κ Σαββίδη ή οποιουδήποτε άλλου εάν υπάρχουν ζητήματα θα τα δουν οι αρμόδιες αρχές» υπογράμμισε. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να κατηγορηθεί από κανέναν για ανίερη συμμαχία με τις τράπεζες ενώ επανέλαβε «πως εάν υπάρχει οπουδήποτε θέμα τα αρμόδια δικαστήρια θα επιληφθούν» προσθέτοντας πάντως πως «δεν βλέπω κανένα περίεργο δάνειο στην περίπτωση Σαββίδη».

Ερωτηθείς για την εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ απάντησε «δεν βλέπω καμία παροχή έναντι αέρα που είναι η κατεξοχήν κίνηση για τα θαλασσοδάνεια. Πάντως ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέπεμψε στις τράπεζες για την απόφαση της μεταβίβασης των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού στον συγκεκριμένο επιχειρηματία και υπογράμμισε τη σαφή βούληση της κυβέρνησης για πλήρη διαφάνεια σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ερωτηθείς για τη διαγραφή προστίμων της ΣΕΚΑΠ, επανέλαβε πως δεν διεγράφη κανέναν πρόστιμο και τόνισε άλλωστε πως η ίδια η τροπολογία δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Στις αιτιάσεις περί εύνοιας του κ. Σαββίδη ο οποίος αποθεώνει τον πρωθυπουργό απάντησε «υπάρχουν και επιχειρηματίες που αποθεώνουν τον κ. Μητσοτάκη γιατί σας πειράζει που κάποιος επιχειρηματίας λέει την πολιτική του άποψη, υπέρ του πρωθυπουργού» αναρωτήθηκε ο κ . Τζανακόπουλος. 

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ για πιέσεις που δέχτηκε ο κ. Τσακαλώτος από τους ομολόγους του τονίζοντας «το ρεπορτάζ στα περισσότερα σημεία του ήταν ανακριβές ,δεν ακούστηκε γκρίνια από τους εταίρους προς τον κ. Τσακαλώτο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν υπήρχε καμία κριτική για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών αναφορικά με την μη εφαρμογή των μέτρων χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Επίσης σημείωσε ότι το κείμενο το οποίο κατατέθηκε στο χθεσινό Eurogroup, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ανέφερε από τον τηλεοπτικό σταθμό. «Κρίθηκε από την Ελλάδα και το ΔΝΤ ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν εξασφάλιζε τα εχέγγυα για το χρέος και η πρόταση δεν κρίθηκε ικανοποιητική από πολλούς εταίρους» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέρριψε και τα σχόλια ότι ο κ. Τσακαλώτος βρέθηκε «μόνος» στη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης σημειώνοντας πως αυτά τα σχόλια είναι ανακριβή καθώς οι εταίροι επιθυμούν δέσμευση για το χρέος.  Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως σενάριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που δεν περιλαμβάνει την εκταμίευση της δόσης έχει εγκριθεί ήδη η τεχνική συμφωνία» επανέλαβε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος και τόνισε πως όλες οι πλευρές εργάζονται , στην κατεύθυνση ώστε να οδηγηθεί το Ταμείο σε θετική έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως «χωρίς απόφαση για το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα για το 2019 και το 2020, και όπως σημείωσε «αυτό έχει συζητηθεί μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού με την διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μάλιστα το χαρακτήρισε κατανοητό». Καταλήγοντας ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθούν από την Ελλάδα περαιτέρω μέτρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε