Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τζήμερος: Σίγουρος για είσοδο του κόμματος στη Βουλή

Τζήμερος: Σίγουρος για είσοδο του κόμματος στη Βουλή

Σε μια ομιλία με αναφορές από τους αρχαίους Έλληνες στοχαστές ως τον Κωστή Παλαμά και τον Διονύση Σαββόπουλο, ο κ. Τζήμερος κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματός του, στο Γκάζι, τόνισε ότι «αυτός ο τόπος, 2.500 χρόνια δεν σταμάτησε ποτέ να δημιουργεί και δεν θα σταματήσει τώρα».

«Ναι φοβάμαι και είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας σήμερα που να μη φοβάται, αλλά πρέπει να περάσουμε στην απέναντι όχθη του ποταμού όσο πιο γρήγορα γίνεται», δήλωσε ο πρόεδρος της «Δημιουργίας ξανά!» Θάνος Τζήμερος, καλώντας τους ψηφοφόρους να αφήσουν πίσω τους τα “βαρίδια” που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη και να μεγαλουργήσουν όπως έκαναν τόσες φορές στην ιστορία.

Δίνοντας με αισιοδοξία το όραμα για το μέλλον, είπε: «Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη, η Ευρώπη θα μείνει στην Ελλάδα και όλοι μαζί, πολίτες και κυβερνήσεις μιας ενωμένης Ευρώπης, θα εργαστούμε για να ξαναγίνει στέρεο και ασφαλές το κοινό μας σπίτι. Η Ελλάδα της παραγωγικής οικονομίας, η Ελλάδα που ξέρει τι σημαίνει ιδρώτας, ξενύχτι, αγωνία, η Ελλάδα που προσπαθεί, που νικάει, που κερδίζει το παιχνίδι με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η Ελλάδα που εξακολουθεί να ονειρεύεται και να τραγουδάει στις αμμουδιές του Ομήρου, αυτή η Ελλάδα θα ξεκινήσει το χτίσιμο ενός νέου πολιτικού πολιτισμού – χρησιμοποιώντας για δομικό υλικό ακόμα και τη λάσπη που πετάνε οι εχθροί μας.

Μίλησε, εξάλλου, για την ανάγκη να εγκαταλείψουμε την εγωκεντρική θεώρηση του κόσμου, τα συντεχνιακά μας φρούρια και τον κοινωνικό μας αυτισμό που δεν μας επιτρέπει να ανεχόμαστε και να σεβόμαστε τους άλλους και έχει καταλήξει σε αναλγησία.

Κάλεσε ακόμη τους πολίτες να απορρίψουν τους πολιτικούς «λαθρεπιβάτες της δημοκρατίας, χαρακτηρισμός που περιλαμβάνει και τους υμνητές του Χίτλερ και τους υμνητές του Στάλιν, που τόσα χρόνια έχαιραν μια ιδιότυπης ασυλίας με τεράστιο κόστος στην οικονομία».

Κατήγγειλε επίσης τους «λαϊκιστές των πρώην κομμάτων εξουσίας, που παρά την εθνική μας τραγωδία, έπαιξαν «φουλ άμυνα», ακόμα και από υπουργικές θέσεις, κάνοντας το παν για να μπλοκάρουν κάθε μεταρρύθμιση για μην χάσουν την πολυτελή τους διαβίωση οι κομματικοί στρατοί και ο υπόκοσμος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού».

Αναφερόμενος στο κόμμα του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τη Δευτέρα, θα είναι στη Βουλή για να λειτουργήσει «ως μοχλός μεταρρύθμισης και εξυγίανσης» και ότι η Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλο τον κόσμο «ότι δεν είναι μόνο η χώρα της διαφθοράς, της αναρχίας και της πελατειακής συναλλαγής αλλά ότι υπάρχει και μια «άλλη» Ελλάδα, της σκέψης και του λόγου, του μόχθου και της παραγωγής, του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε