Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζούφιο το αντάρτικο των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Ψηφίσθηκε ο αναπτυξιακός νόμος και η τροπολογία Μουζάλα

Τζούφιο το αντάρτικο των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Ψηφίσθηκε ο αναπτυξιακός νόμος και η τροπολογία Μουζάλα

Τζούφιο… αντάρτικο από τους 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με επιστολή τους απειλούσαν ότι εάν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δεν απέσυρε την τροπολογία του θα την καταψήφισαν.

Κανένας από τους υπογράφοντες βουλευτές Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Πάλλης, και Χριστόφορος Παπαδόπουλος, στην κατ’ άρθρον ψηφοφορία δεν εμφανίσθηκε στην Ολομέλεια για να την καταψηφίσει και να «εκφράσουν έτσι τη διαφωνία τους εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια…» όπως τουλάχιστον έγραφαν στην επιστολή τους.

Έτσι η τροπολογία ψηφίσθηκε από ένα βροντερό «ΝΑΙ» από τους εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τη σύσσωμη γνώμη των βουλευτών των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Η τροπολογία παρ’ όλο που δεν είχε τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τον ΚτΒ, οι διαφωνούντες βουλευτές με την άποψη που εκφράζει ο εισηγητής του κόμματός τους μπορεί να διαφοροποιηθούν με το να είναι παρόντες στην αίθουσα και την στιγμή της ψήφισης του επίμαχου άρθρο να σηκωθούν και να δηλώσουν την αντίθετη με το κόμμα τους ψήφο.

Κάτι όμως που κανένας από τους 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε! Δηλώνοντας, έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι τελικά μάλλον δεν είχαν και καμία ουσιαστική… διαφωνία.

Ο αναπτυξιακός νόμος ψηφίσθηκε, μετά από την διεξαγωγή ονομαστική ψηφοφορίας επί της Αρχης από 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (απουσίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης αλλά με επιστολή του δήλωσε ότι ένα ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά) ενώ τον καταψήφισαν 101 βουλευτές και 12 «παρών» από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Επίσης τα άρθρα 3, 7 και 67 του αναπτυξιακού νόμου, που και αυτά είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία από το κόμμα της ΧΑ, ψηφίσθηκαν ως εξής:

Το άρθρο 3 του νομοσχεδίου ψηφίσθηκε από 234 βουλευτές, «κατά» ψήφισαν 31 βουλευτές.
Το άρθρο 7 ψηφίσθηκε από 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «κατά» ψήφισαν 113 βουλευτες.
Και το άρθρο 67 ψηφίσθηκε από 152 βουλευτές, «κατά» 101 βουλευτές και 12 «παρών».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε