Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Β. Παπανδρέου: “Ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο με το μαχαίρι στον κρόταφο”

Η πρώην υπουργός έκανε λόγο για “σκληρά, άδικα αναποτελεσματικά μέτρα”, προσθέτοντας ότι «οι ευρωπαίοι μας δίνουν αναστολή εκτέλεσης σε δόσεις» και αναρωτήθηκε “ως πότε;”

“Ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο με το μαχαίρι στο κρόταφο όχι με το πιστόλι”, καθώς “δεν είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, κατά τη συζήτηση στην Βουλή επί του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να υπερφολογεί τους ίδιους και τους ίδιους», σημείωσε η κ. Παπανδρέου.

«Στο όνομα της χρεοκοπίας μπορούμε να δώσουμε με την ψήφο μας την καταδίκη της χώρας; Προφανώς όχι», ανέφερε η πρώην υπουργός, υποστηρίζοντας ότι «το δάνειο μαμούθ που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας, δεν είναι λύση».

«Μια χρεοκοπημένη χώρα δεν θέλει δάνεια, παρά συμφωνημένη λύση για αναδιάρθρωση του χρέους. Η χώρα οδηγείται σε κατάρρευση αν δεν αλλάξει τίποτα στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και η κατάρρευση θα έρθει σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα διαφορετικά σε λίγο χρόνο. Δεν είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη κατάρρευσης της χώρας. Δεν είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη της κατάρρευσης της κοινωνίας και της πολιτικής και να πω “όχι” στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, συμβάλλοντας στη χρεοκοπία, Θα ψηφίσω γνωρίζοντας ότι είμαι με το μαχαίρι και όχι με το πιστόλι στο κρόταφο», κατέληξε η κ. Παπανδρέου.

Βενιζέλος: “Γενναία πράξη”

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος που έλαβε το λόγο αμέσως μετά την ομιλία της κ. Παπανδρέου, χαρακτήρισε “γενναία και υπεύθυνη πράξη” την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ασφαλές και βιώσιμο», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε