Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Β.Παπανδρέου: “Θα ψηφίσω το άρθρο 37. Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην πάρουμε την 6η δόση”

Με φωνή που έβγαινε με δυσκολία και εμφανώς πιεσμένη, η κα Βάσω Παπανδρέου ανακοίνωσε οτι θα ψηφίσει και το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου.

‘Ηταν από τις πιο φορτισμένες συναισθηματικά ομιλίες που έγιναν σήμερα στο κοινοβούλιο και μάλιστα στην κατάληξη της ομιλίας της, η κα Παπανδρέου καταχειροκροτήθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Αποκάλυψε οτι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό ο οποίος της είπε οτι ακόμα και ένα άρθρο να μην ψηφιστεί από το πολυνομοσχέδιο, χάνουμε την 6η δόση.

“Δυστυχώς καταφέραμε να θεωρούμαστε το κέντρο του προβλήματος” είπε η κα Παπανδρέου και πρόσθεσε: “Σε λίγο δεν θα υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί και αυτός είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός εφιάλτης μετά το ‘67. Να αρθούμε στο ύψος περιστάσεων πέρα από προσωπικά οφέλη. Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε ένα πολυνομοσχέδιο που είναι στη κατεύθυνση της άγριας λιτότητα στέλνοντας και πάλι το λογαριασμό στους συνήθεις ύποπτους.”

“Ψήφισα καταρχήν το νομοσχέδιο και είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το άρθρο 37 ως μια συμβολική κίνηση πως η Βουλή έχει το δική της ρόλο και να στείλουμε μήνυμα πως πέρα από τις κόκκινες γραμμές της Τρόικας υπάρχουν και οι δικές μας”, είπε.

Και συνέχισε: “Είχα συνάντηση με Πρωθυπουργό που με διαβεβαίωσε πως αν έστω ένα άρθρο δεν ψηφιστεί δεν θα πάρουμε δόση…Δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Μου ζήτησε, και αυτό ισχύει για όλους βουλευτές να του δώσουμε δυνατότητα να διαπραγματευτεί καλύτερα. Αν είχαν ακουστεί οι προειδοποιήσεις μου δε θα φτάναμε εδώ. Θα ψηφίσω και θα έχω συνειδησιακό πρόβλημα. Για πρώτη φορά πρέπει οπωσδήποτε να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε με τον κ.Παπανδρέου του είπε οτι πρέπει να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες, είτε στην κατεύθυνση της εθνικής ενότητας είτε των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα πειστεί και η Λούκα; – Ψηφοφορία χωρίς αύριο απόψε στη Βουλή – ‘Ολο το παρασκήνιο

“Θα γίνουμε … Αργεντινή Χ2”- Τι λένε οι βουλευτές για το “κούρεμα” Ποιους φοβάται ο Παπανδρέου – Σήμερα κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης;

“Η μάχη των μαχών” και η “ισορροπία του τρόμου” εντός ΠΑΣΟΚ

Περικυκλώνουν τη Βουλή από νωρίς το πρωί – Αξημέρωτα στη… θέση του ο φράχτης!

Στις 14:00 το Υπουργικό Συμβούλιο

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής – Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε