Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαριές κουβέντες Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Συνταγματάρχης του πραξικοπήματος και μαριονέτα των δανειστών!»

Βαριές κουβέντες Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Συνταγματάρχης του πραξικοπήματος και μαριονέτα των δανειστών!»

– Σκληρή επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, στα Παραπολιτικά 90,1
– Για Παυλόπουλο: «Είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του οποίου θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση μομφής»
– «Ο Τσίπρας είναι μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμένος τους εν Ελλάδι»
– «Εμείς διναμε την μάχη κατά της διαπλοκής και κάποιοι έκαναν καφέδες και εσπρέσο σε εκδότες και μιντιάρχες»
– Λυπάμαι που δεν καταλάβαμε την εξαπάτηση του Τσίπρα νωρίτερα

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κα Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε πολύ βαριές κουβέντες εναντίον του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους συντρόφους του αλλά και τον ελληνικό λαό. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, τον αποκάλεσε “συνταγματάρχη πραξικοπήματος” και “μαριονέτα των δανειστών” και επιτέθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας ότι κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών!

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, η κα Κωνσταντοπούλου είπε αναφερόμενη στο δημοψήφισμα:

«Τις ανατροπές τις κάνουν οι λαοί και όχι οι κυβερνήσεις. Το “όχι” ήταν σαρωτικό. Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι έχει ανεξάντλητα αποθέματα γενναιότητας και αυτό ανετρεψε ο Τσίπρας. Το ζήτημα είναι τι ήταν υποχρεωμένος να κάνει και δεν το έκανε».

Στο ερώτημα αν το ήθελε το “όχι” ο κ. Τσίπρας, η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ήλπιζε σε ένα “ναι” ή σε ένα οριακό αποτέλεσμα το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι. Στην μεταξύ μας συννενόηση παρίστανε ότι φοβόταν το “ναι”. Αποδείχθηκε όμως ότι πόνταρε στο “ναι”. Αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ “This is not a coup” του Αρη Χατζηστεφάνου το οποίο αναφερόταν σε ένα διαρκές πραξικόπημα από τους δανειστές και το οποίο κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, όπως είπε: «Αποφάσισε στην συνέχεια ότι πρέπει να είναι συνταγματάρχης του πραξικοπήματος. Μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμένος τους εν Ελλάδι. Είναι πολύ βαριές αυτές οι πράξεις. Δεν καταπίνεται αυτό.»

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ακόμα ότι «Δρομολογήθηκε η διάλυση της Βουλής για να περάσουν τα Μνημόνια.
Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο λαός ενέκρινε».

Είπε ότι ο κ. Τσίπρας, κυβέρνά με ένα 18% του Σεπτέμβρη αφού υπήρχε 50% αποχή.  «Είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου η διακυβέρνηση. Παραβιάζεται ξανα και ξανα η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος. Πάσχει η νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Κάθε διάταξη καθε άρθρο κάθε νόμος που αντιβαίνει σε αυτή την ετυμηγορία πάσχει. Και η διάλυση της Βουλής, πάσχει».

Η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος είπε ότι κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών. «Είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του οποίου θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση μομφής», είπε.

Κατηγόρησε Παυλόπουλο και Βούτση ότι έκαναν «μια Βουλή που ψηφίζει χαριστικές τροπολογίες. Εκαναν την Βουλή όργανο των δανειστών και επικυρωτήριο των μνημονιακών κελευσμάτων. Είμαι περήφανη που δεν παρέδωσα την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές. Τα ίδια φαινόμενα όταν γίνονταν από Σαμαρά και Βενιζέλο με την ίδια ένταση τα στηλίτευα. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που τα στηλίτευαν αλλά τώρα τα υλοποιούν. Ο στόχος ήταν να υπάρχει μια βουλή χωρίς αντιπολίτευση».

Για την διαπλοκή είπε:

«Δεν κάνει κανέναν πόλεμο στην διαπλοκή ο Τσίπρας. Στην προ ημερησίας για την δικαιοσύνη που προκάλεσε. Ξέρετε τι είπε; Είπε τα στοιχεία τα οποία είχα συλλέξει εγώ το 2014; Αυτή τη μαύρη βίβλο δεν την επικαλέστηκε ποτέ. Εμείς διναμε την μάχη κατά της διαπλοκής και κάποιοι έκαναν καφέδες και εσπρέσο σε εκδότες και μιντιάρχες. Εμείς σταυρωθήκαμε δίνοντας αυτή τη μάχη. Εαν υπάρχει διάψευση να ειπωθεί. Όταν δεν διαψεύδεται μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Να εντοπίσετε μισή φορά που να έχω αποσιωπήσει τέτοιο γενονός που να εντασσεται σε διαφθορά και διαπλοκή».

Η μάχη κατά της διπαλοκής δεν είναι μαχη κατα μαφιών. Είναι οτι συγκρούεσαι γενικά με την διαπλοκή. Η κυβέρνηση συγκρούεται με ένα κομμάτια και τα βρίσκειε με ένα αλλο. Αυτή η κυβέρνηση στήνει τη νέα διαπλοκή. Δεν μπορεί να γίνονται καταγγελίες για τον αρχομανδρίτη Παππα και τον Πατριάρχη Αλέξιο και να λέγεται ότι πατριάρχης είναι ο κ. Αλεξιάδης. Υπάρχει σκοτεινή και ζοφερή πλευρά της κυβέρνησης. Και θάφτηκε αυτή η κυβέρνηση. Στήνει την δική του νέα διαπλοκή ο Τσίπρας.

«Θεωρώ ότι παίχτηκε ένα παιχνίδι αριστοτεχνικής εξαπάτησης. Είναι λυπηρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πολύ καιρό επικρατούσε η αίσθηση που τροφοδοτούσε ο Τσίπρας ότι υπάρχουν γύρω του οι κακοί και ότι εκείνος ανθίσταται. Εδινε άλλη αφήγηση των πραγμάτων. Λυπάμαι που δεν το καταλάβαμε νωρίτερα…»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε