Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βαρουφάκης για αμερικανικές εκλογές: Αττίλας εναντίον Τζέγκις Χαν [vid]

Βαρουφάκης για αμερικανικές εκλογές: Αττίλας εναντίον Τζέγκις Χαν [vid]

Την άποψή του για τις αμερικανικές εκλογές (ξανα)είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα δίστασε να ξεχωρίσει Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας για “Αττίλα εναντίον Τζέγκις Χαν”.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Business Insider κατέκρινε την Χίλαρι Κλίντον τόσο για τις επεμβάσεις σε Ιράκ και Λιβύη, αλλά και για την ταύτισή της με την Γουόλ Στριτ. Πάντως σε παλιότερες δηλώσεις του είχε καλέσει σε ψήφο στη Χίλαρι Κλίντον, μόνο όμως στις πολιτείες με αμφίρροπο αποτέλεσμα και πάντα στη λογική του “μικρότερου κακού”.

Η δήλωσή του στο Business Insider: “Απλά επειδή εκείνη (η Χίλαρι Κλίντον) είναι στα αριστερά του Ντόναλντ Τραμπ δεν την κάνει να αντιπροσωπεύει την αριστερά. Είναι σα να λέμε πως ο Αττίλας είναι στα αριστερά του Τζέγκις Χαν. Δεν βγάζει πολύ νόημα. Η Χίλαρι Κλίντον απέκλεισε τον εαυτό της από ο,τιδήποτε προοδευτικό όταν στήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ. Όταν, ως υπουργός, συμμετείχε στην καταστροφή της Λιβύης και πανηγύριζε βλέποντας το βίντεο του φόνου ενός πολύ κακού ανθρώπου (του Μουαμάρ Καντάφι). Οποιοσδήποτε πανηγυρίζει για τον θάνατο ακόμα και του εχθρού του, είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Και σε τελική ανάλυση όταν εκείνη στρατηγικά, αλλά νομίζω και ιδεολογικά, ταυτίστηκε εντελώς με την Γουόλ Στριτ και τον αγώνα της μετά το 2008 για να μην υπάρξουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις μετά την κατάρρευση που προέκυψε.”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε