Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βαρύ και ασήκωτο το κλίμα στο ΔΝΤ για την κυβέρνηση

Βαρύ και ασήκωτο το κλίμα στο ΔΝΤ για την κυβέρνηση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2011 | 12:20
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2011 | 11:42

Αλλάζει στάση το ΔΝΤ απέναντι στη κυβέρνηση εξαιτίας των χειρισμών για τις ιδιωτικοποιήσεις και διαμηνύουν παρασκηνιακά πως οι εκπρόσωποι τους στην χώρα μας θα διεκδικήσουν το ρόλο του ''σκληρού'' διαπραγματευτή από τους απεσταλμένους της Ευρωπαικής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt από χθες έφτασαν τα κακά μαντάτα στην κυβέρνηση για την αλλαγή  συμπεριφοράς των εκπροσώπων του ΔΝΤ, που εως τώρα μας έδιναν μερικούς ''πόντους'' συγκριτικά με τους εκπροσώπους των υπολοίπων δανειστών μας που κρατούσαν πιο σκληρή και δύσκαμπτη στάση.

Όπως πληροφορούμαστε στο ΔΝΤ θεωρούν λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σχετικά με τα 50 δις ευρώ από τις πωλήσεις ''ασημικών'', τόσο στην ουσία του θέματος όσο και στον επικοινωνιακό τομέα, ιδίως μάλιστα μετά τους ''λεονταρισμούς'', όπως τους απεκάλεσαν, του Γ.Παπακωσταντίνου στη Βουλή.

Το μήνυμα που έφτασε από το ΔΝΤ είναι πια σαφές, δηλαδή απαιτούν πλέον την επέκταση του μνημονίου και μάλιστα να ενταχθεί ρητά μέσα σε αυτό το κονδύλι των 50 δις ευρώ που πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εισπράξει από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Και επειδή το μήνυμα ''ελήφθη'' από την ελληνική κυβέρνηση, που εναγωνίως αναζητάει συμμάχους μέσα στην τρόικα, άρχισε το χαμήλωμα των τόνων που συνοδεύεται με λεκτικό ''μασάζ'' για να μαλακώσει η οργή του ΔΝΤ.
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο