Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βενιζέλος: Αισιόδοξος για PSI – Οργή για τα ταμεία που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν

Αισιόδοξος ότι το PSI θα ολοκληρωθεί επιτυχώς εμφανίστηκε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν όλα πάνε καλά, αύριο θα μπορούμε να ανακοινώσουμε πως ο λαός απαλλάσσεται από 150 δισ. ευρώ χρέους».

«Σήμερα τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται μια ιστορικού χαρακτήρα διαδικασία, μια πρωτοφανούς μεγέθους και πολυπλοκότητας επιχείρηση δραστικής μείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους» ανέφερε. «Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ερχόμαστε ως κοινοβούλιο, ως κυβέρνηση, μαζί με τους θεσμικούς μας εταίρους και μειώνουμε το χρέος» προσθεσε.

Σχετικά με την τροπολογία για το τραπεζικό σύστημα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η ρύθμιση αυτή είχε εισαχθεί στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αλλά αποσύρθηκε γιατί εκκρεμούσε η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του IFSF για τη στήριξη με 35 δισ. του ευρωσυστήματος από το IFSF κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου κατά την οποία οργανώνεται και εξελίσσεται η διαδικασία του PSI.

Επίθεση σε όσους δεν συμμετείχαν

Επίθεση στους διοικητές των έξι ασφαλιστικών Ταμείων οι οποίοι αρνούνται το “κούρεμα” των ομολόγων τους, κατά τη διαδικασία του PSI, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με σκληρή γλώσσα, μίλησε για τους συγκεκριμένους διοικητές, οι οποίοι για πολιτικούς, κομματικούς ή συνδικαλιστικούς λόγους, αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο, όπως είπε.

Τόνισε δε πως δεν μπορούν ορισμένα Ταμεία στη χώρα μας, που έχουν λάβει κοινωνικές παροχές, να μην μετέχουν στο PSI, όταν -όπως είπε- μετέχουν ξένοι που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα.

«Κατά ποία ηθική και λογική ενισχύονται εξίσου από το κράτος μεγάλα Ταμεία, όπως το ΙΚΑ και κάποια άλλα, όπως είναι αυτά των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) ή τα επικουρικά των δημόσιων υπαλλήλων, που τα ίδια είχαν επιλέξει το 2008 να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα, να δέχονται τις επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού;» ρώτησε με έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φαίνεται να κλειδώνει το κούρεμα λίγες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε