Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος: Αλαζονικό και μικρομέγαλο το δίλλημα Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Αλαζονικό και μικρομέγαλο το δίλλημα Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του με αντιφατικές δηλώσεις προσπαθούσαν επί μέρες να συγκαλύψουν. Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συνέχισε: “Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ανοιχτά και καθαρά υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης. Δημιουργεί έτσι ένα τετελεσμένο γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σε απομόνωση από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης, δηλαδή από τα κοινοβούλια και τους πολίτες των άλλων κρατών. Το κάνει αυτό χωρίς καμία αίσθηση των ευρωπαϊκών συσχετισμών, αλλά και των συσχετισμών στη μεγάλη πλειονότητα των κρατών της Ευρώπης.”

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι βάση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέση πως η δανειακή σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ, άρα τίποτα δεν μας εμποδίζει να βρεθούμε εκτός ευρώ, καταγγέλλοντας εμείς μονομερώς τη δανειακή σύμβαση. Αυτό είναι το σόφισμα της καταστροφής. Αυτό είναι το δηλητήριο του διχασμού της κοινωνίας.

“Όραμα του κ. Τσίπρα είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η οικειοθελής προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν”, είπε ο Π΄ροεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Ακύρωση Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων – Εθνικοποίηση τραπεζών – Δήμευση περιουσιών φοροφυγάδων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε