Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βενιζέλος: «Αλλαζονική και προκλητική η ΝΔ, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παιχνίδι φθηνών εντυπώσεων καταλογίζει τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τον… τόνο του κλίματος που θα κυριαρχήσει στην προεκλογική περίοδο!

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΝΔ για «παροξυσμό λαϊκισμού», σημειώνοντας ότι «το τεκμήριο αθωότητας έχει χαθεί για όλους», ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιστρέψει το «τεκμήριο ενοχής», που περιβάλλει το πολιτικό σύστημα.

«Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει προς τις εκλογές έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης και έχοντας ανακτήσει την δυνατότητα να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, μετά την 18η Μαρτίου, οπότε ένιωσε (η ΝΔ) ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα μέτρων, στα οποία η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση, ενώ τα έχει συνυπογράψει ο κ. Σαμαράς και τα έχουν ψηφίσει οι βουλευτές της ΝΔ, στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί «με συστηματικό και πολλές φορές προκλητικό τρόπο να η πολλαπλή ευθύνη της, όχι μόνο για την πρόκληση και τη διεύρυνση της κρίσης, αλλά και για την απουσία συναίνεσης και κάθε ουσιαστικής και καλόπιστης σύνεσης στην πρώτη φάση, την πολύ δύσκολη φάση διαχείρισης της κρίσης.

Άλλα ακόμη και μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου συνεχίζεται αυτό το παιχνίδι των φθηνών εντυπώσεων. Η ΝΔ αρνείται να αναλάβει τις κυβερνητικές της ευθύνες και εξακολουθεί να εμφανίζεται ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Προσπαθεί να εμφανίζει μια κυβέρνηση στην οποία η ίδια μετέχει και της οποίας συγκαθορίζει τις αποφάσεις, ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», είπε.

Επανέλαβε ότι αν δεν είχε επιβληθεί το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, η κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν να περικόψει κι άλλο μισθούς και συντάξεις. «Δεν ξέρει ο Έλληνας πολίτης ότι αυτές τις αποφάσεις της συνυπέγραψε ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η παραδοσιακή Αριστερά και η υπερσυντηρητική ακραία αντιπολίτευση, δεν έχουν να προτείνουν καμία ρεαλιστική και υπεύθυνη λύση εξόδου από την κρίση «και αυτό το αντιλαμβάνονται και όσοι τους ακολουθούν, είτε από επιλογή, είτε από αδράνεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες ανατροπές στην Α Αθηνών

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει υποψήφιους βουλευτές – Πώς μπορείτε να είστε υποψήφιος στις εκλογές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε