Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βενιζέλος: Δεν δεχόμαστε συστάσεις από κανένα – Να μην εκλιπαρεί η κυβέρνηση

EUROKINISSI
EUROKINISSI
“Δεν μας συγκινεί η επίδειξη υπερβάλλοντος κυβερνητικού ζήλου για τη λήψη αποφάσεων, όποιος θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις να τις πάρει. Εχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις και ξέρουμε πως είναι. Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε τι έλεγα εγώ πέρυσι, ως υπουργός Οικονομικών, και τι έλεγαν άλλοι, υπό το φως αυτών που μεσολάβησαν».

Να ξαναδιαβάσουμε με προσοχή τις δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών πριν από έναν ακριβώς χρόνο, για να διαπιστωθεί ποιοί έχουν ρηχή ή βαθιά μνήμη, ποιοι πέφτουν σε αντιφάσεις και ποιοί είναι συνεπείς και ποιοί ασυνεπείς, πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του κόμματος για τα προβλήματα της νέας γενιάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για την 77η ΔΕΘ.
 
Σημείωσε ότι πρέπει να είναι φειδωλοί όσοι απευθύνονται στο ΠΑΣΟΚ.
 
«Μας ενοχλεί να κουνάνε το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται συστάσεις και μαθήματα, διότι σήκωσε μόνο του τον «σταυρό του μαρτυρίου».
 
Γι αυτό το λόγο ζήτησε να ακούν καλύτερα αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ όσοι με πάθος νεοφώτιστου υιοθετούν εκ των υστέρων τις πολιτικές του. Παράλληλα εξέφρασε απορία και θλίψη για τους «δημαγωγούς» που μιλούν με ευκολία για τη χρεοκοπία και παραλληλίζουν την οικονομία της Ελλάδας με της Αργεντινής. Για την αποψινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών (Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης) που στηρίζουν την κυβέρνηση είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τις προτάσεις που κοινοποίησε ήδη στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τόνισε πως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να δώσουν άλλα.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε σαφείς αιχμές σε όσους τον κατηγορούσαν για τις αποφάσεις που πήρε ως υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην απόφαση που ελήφθη στην περσινή ΔΕΘ για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 
«Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήμουν στην πάρα πολύ δύσκολη θέση να σταθώ απέναντι στα ΜΜΕ και να εξαγγείλω την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος και για το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε, και για εμένα που ήμουν υπουργός Οικονομικών. Το τέλος αυτό απέφερε πάνω από 2 δις. ευρώ», είπε.
 
Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι τότε άλλοι χαρακτήριζαν αδιέξοδη την πολιτική του, μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση κι έλεγαν ότι είχαν ισοδύναμα μέτρα για όλα, που φτάνουν και περισσεύουν.
 
Για την κυβέρνηση τόνισε ότι δεν χρειάζεται να εκλιπαρεί στο εξωτερικό, αλλά να ζητήσει την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.
Υπογράμμισε πως το θέμα δεν είναι να γίνει η Ελλάδα συμπαθής στους συνομιλητές της, να είναι το «καλό παιδί» της Ευρώπης, αλλά να εδραιωθεί μια ισότιμη σχέση χωρίς αρνητικά στερεότυπα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης πήραν το λόγο αρκετοί νέοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται εν μέσω της κρίσης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα (έπρεπε να είχαμε πάρει τη δόση του δανείου), διότι ο χρόνος έχει τεράστια αξία-δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα- και δεν πρέπει να χαθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2012. Χαρακτήρισε «επαναστατική» την απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και είπε ότι θα αφορά και την Ελλάδα, όταν δειλά δειλά θα αρχίσει να βγαίνει στις αγορές. Εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα πάρει την παράταση εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και θα μειωθεί περαιτέρω το χρέος της.
 
Για τα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Ελληνες, «αντί να ασχολούμαστε με τη μιζέρια της κρίσης να δούμε το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης πως θα το βάλουμε μπροστά»
 
Το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και νέοι που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς.
 
‘Ενας απο το ακροατήριο διέκοψε τη συζήτηση για να καταφερθεί εναντίον των πολιτικών και το θέμα έληξε εκεί.
 
Επίσης ένας νέος διαμαρτυρήθηκε ότι κατά την είσοδο του στην αίθουσα τον έψαξαν άνδρες της ασφάλειας, επειδή είχε σακίδιο και αθλητικά παπούτσια.
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς: Κάποιοι εύχονται την καταστροφή της Ελλάδας και νοσταλγούν την Αργεντινή – Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές και τα μέτρα προσωρινά!

Η Κυριακή των… κρίσιμων συναντήσεων!

Σαμαράς: “Ζητάμε πιο γρήγορα τη δόση” – Ρομπάι: “Να πληρώσουν και οι πλούσιοι”

Task Force: Να κοπούν οι μισές υπηρεσίες όλων των υπουργείων

Την Κυριακή η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών – Η οργή του ΠΑΣΟΚ για τις διαρροές Μαξίμου – Οι 10 καυτές σπόντες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε