Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος: Δεν ξέρω αν έδωσε την αληθινή λίστα ο Παπακωνσταντίνου!

Βενιζέλος: Δεν ξέρω αν έδωσε την αληθινή λίστα ο Παπακωνσταντίνου!

Αιχμές κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτη άφησε μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Μόλις διαπίστωσα με έκπληξη ότι το υλικό δεν υπήρχε στο ΣΔΟΕ το έστειλα στον Πρωθυπουργό. Στα χέρια του ΣΔΟΕ έπρεπε να βρίσκεται το υλικό αυτό”, είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

“Ανέλαβα καθήκοντα στις 17 Ιουνίου 2011. Αρκετές εβδομάδες μετά, τον Αύγουστο του 2011, σε συνάντησή μου με τον Διώτη, με ενημέρωσε μεταξύ άλλων πως ο κ. Γ.Παπακων/νου στις αρχές Ιουνίου του παρέδωσε το υλικό που είχε λάβει μέσω μυστικών υπηρεσιών Γαλλίας και Ελλάδας”.

Και εδώ ήταν το πρώτο καρφί για τον κ. Παπακωνσταντίνου: “Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε με ενημερώσει. Ο κ. Διώτης είπε ότι το υλικό του δόθηκε ανεπισήμως γιατί έτσι είχε παραληφθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου.”

Είπε επίσης ότι ο κ. Διώτης τον ενημέρωσε ότι λόγω του ότι αποτελούσε το υλικό προϊόν υποκλοπής δεν μπορούσε να συγκροτήσει αρχείο και δεν συνιστά αποδεικτικό μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί δεν έχει συλλεγεί νόμιμα.

“Όσα είπε στην επιτροπή σας για την ματιά που έριξε στο υλικό τα είπε και σε εμένα. Τα ίδια είπε και σ’ εμένα”, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Εδώ ήρθε το καρφί για τον κ. Διώτη: “Εφόσον, ο εισαγγελέας κ. Διώτης είχε αυτή την άποψη, δεν θα μπορούσε να έχω άλλη εκτίμηση γιατί δεν είχα την αρμοδιότητα. Ο υπουργός δεν είναι ελεγκτικό όργανο, διωκτική αρχη, ανακριτικός υπάλληλος. Του απάντησα αμέσως. Του είπα πως συμφωνώ με νομική του εκτίμηση.”

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ

“Παρέμεινε στο γραφείο μου σε ένα κουτί με πολλά ηλεκτρονικά υλικά χωρίς να χρησιμοποιηθεί. Είχα πάντα τη βεβαιότητα ότι αυτό διατηρείται στο ΣΔΟΕ όπως και όλα τα υλικά που εστέλλοντο στο γραφείο του Υπουργού ενημερωτικά. Καμία υπηρεσία δεν έστελνε πρωτότυπα.”

ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΩΤΗ

“Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε από την Ανοιξη του 2010 το υλικό, όπως μου είπε ο κ. Μπίκας (ΕΥΠ) προ ημερών, και αντλούσε πολύτιμες πρωτοβουλίες πριν το παραδώσει στον κ. Διώτη τον Ιούνιο του 2011. Τον Αυγουστο του 2011 όταν με ενημερώνει ο Διωτης έχουν περασει 16 μήνες από τότε που δόθηκε το υλικό επισήμως από τη Γαλλία. Είναι προφανές ότι σε ένα τέτοιο διάστημα μπορούν να αντληθούν όλες οι επίσημες πληροφορίες πριν την δική μου ενημέρωση και όχι από τον προκάτοχό μου αλλά από τον επικεφαλής της αρχής”.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

“Όταν άκουσα τον δημοσιογραφικό θόρυβο για τη λίστα είχα την εντύπωση ότι ήταν στο ΣΔΟΕ και πίστεψα ότι δεν πρέπει να διατυπωθεί δημόσια για να προστατευτούν το άτυπο και οι έρευνες”.

Ο ΔΙΩΤΗΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΠΩΣ ΕΧΩ ΤΟ ΥΛΙΚΟ

“Ο Διώτης μου τηλεφώνησε και μου θύμισε – έπρεπε να με πιέσει για να θυμηθώ – για το τι είχε αφήσει τότε στο γραφείο μου ένα φλασάκι. Για όσους κρίνουν εξ ιδίων έσπευσαν να χυδαιολογήσουν ότι περασαν 2 εκλογικές αναμετρήσεις έχοντας το υλικό. Επρεπε ο Διώτης να με πιέσει για να θυμηθώ ότι επρόκειτο για το usb το παρανόμως ληφθέν από τη Γαλλία. Αναζήτησα το usb στην κατάσταση που το άφησε ο Διώτης.”

Εδώ ο κ. Βενιζέλος ήταν που έριξε το πιο χοντρό καρφί στον κ. Παπακωνσταντίνου: “Δεν γνωρίζω αν στον κ. Διώτη δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο ούτε ο κ. Διώτης μπορεί να το γνωρίζει. Δεν είχε λόγο ο Παπακωνσταντίνου να λέει ψέματα αλλά δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Ένα ψηφιακό υλικό που είναι προϊόν υποκλοπής και έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες γωνιές, είναι δυνατό να έχει αλλοιώσεις, κυρίως από αυτόν που το υπέκλεψε.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταθέτουν για τη «λίστα Λαγκάρντ» Βενιζέλος-Σαχινίδης

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε