Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βενιζέλος: Δεν χρειάζεται να μας λένε οι ξένοι οτι είναι απαραίτητη η συναίνεση

Δεν χρειαζόμαστε έξωθεν συστάσεις προκειμένου να αντιληφθούμε το αυτονόητο: την ανάγκη για ενότητα και για συναίνεση πολιτική και κοινωνική, διότι μόνο η πολιτική δεν επαρκεί.

Με αυτή την φράση ο υπουργός Αμυνας, έδωσε κι εκείνος το στίγμα του στην συζήτηση περι συναίνεσης που φουντώνει μέρα με την ημέρα.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο συνέδριο του Economist τόνισε την ανάγκη να γίνει αντιληπτό απ’ όλες τις πλευρές ότι το στρατηγικό πρόβλημα που διαπιστώθηκε με αφορμή την κρίση στη Βόρειο Αφρική, αφορά όλα τα επίπεδα και της ασφάλειας και της οικονομίας.

Είπε επίσης, ότι είμαστε πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, που δεν δικαιολογεί τέτοιο παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά και μέρος της λύσης. Όπως συμβάλουμε στη διαμόρφωση του κεντρικού ρεύματος για τη διαχείριση όλων των κρίσεων, έτσι είμαστε έτοιμοι να μετάσχουμε στο κεντρικό ρεύμα, που είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ενεργειακής ασφάλειας, ενώ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα ως ευρωπαϊκό, ζητώντας περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας, υποστήριξη της Frontex και αλλαγές των κανονισμών του Δουβλίνου ΙΙ που αδικούν υπέρμετρα την Ελλάδα. Επίσης, ζήτησε από την κοινωνία να τηρεί ενιαία και όχι αντιφατική στάση απέναντι στους μετανάστες.

Γνωστοποίησε τέλος ότι το 80% των μη μόνιμων μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση περνά από την Ελλάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε