Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βενιζέλος: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το PSI

Έξοδος απο το ευρώ σημαίνει πτώχευση, δραστική μείωση περιουσιών και εισοδημάτων και συνέπειες για το κοινωνικό, οικονομικό και ενδεχομένως το πολιτειακό σύστημα, είπε ο υπουργός.

Μιλώντας σε εκδήλωση ο Ευ. Βενιζέλος είπε οτι η Ελλάδα κλήθηκε να απαντήσει σε δύσκολα διλήμματα τα οποία τέθηκαν με βίαιο τρόπο», και οτι το βασικό δίλημμα είναι «αν θα παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ με μεγάλο κόστος, με ρυθμό ύφεσης που δεν συνηθίζεται σε ειρηνικές περιόδους και δραματική αύξηση της ανεργίας».

Εκτίμησε πάντως, ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία για το PSI», κάτι που όπως είπε, είναι εφικτό «εάν οι εταίροι μας σεβαστούν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου».

Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι με την κρίση «έχει διαρραγεί ο εθνικός ιστός, αφού κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα».

Για τη σημερινή κατάσταση ειπε οτι «είναι το αποτέλεσμα επιπόλαιας και ρηχής αντιμετώπισης κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών» και πρόσθεσε ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν από την αρχή της κρίσης υπήρχε πολιτική συναίνεσης και αν το ζήτημα της μείωσης του χρέους είχε ωριμάσει νωρίτερα στους εταίρους μας».

Είπε ακόμα ότι χρειάζονται τέσσερα βήματα προκείμενου να αποκαταστήσει η Ελλάδα τη σχέση εμπιστοσύνης αναφέροντας ως προτεραιότητες, την επιστροφή των καταθέσεων, την παραμονή στην Ελλάδα, την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και να πειστεί ο κάθε Έλληνας ότι δε θα μείνει το εγκαταλελειμμένο θύμα της κρίση

Διαβάστε
Αυξήθηκε και πάλι το επιτόκιο σε ελληνική δημοπρασία
ΕΚΤ : ”Μεγαλύτερος από ποτέ ο κίνδυνος κατάρρευσης”
”Αν πέσει η Γαλλία θα πέσει και η Ευρώπη”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε