Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βενιζέλος: Να σταματήσουν τα διεθνή ΜΜΕ να λένε για χρεοκοπία – Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Βενιζέλος: Να σταματήσουν τα διεθνή ΜΜΕ να λένε για χρεοκοπία – Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας…

Ο ίδιος τόνισε ότι μεγάλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, βρίσκονται στην εστία της κρίσης και ότι η απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχασε πολύ γρήγορα τη δυναμική της.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση στα διεθνή ΜΜΕ για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, συζήτηση που, όπως υπογράμμισε, εξουδετερώνει τις προσπάθειες της χώρας και αντιβαίνει το πλαίσιο της ΕΕ.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν λειτουργεί με όρους εκβιασμού σε σχέση με τους εταίρους, αλλά ότι και ούτε εκβιάζεται και πως, αντίθετα, συζητά και ζητά να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με την αξιολόγηση και την αναθεώρηση του προγράμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να κάνει όσο πρέπει και σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής και σε επίπεδο μεταρρυθμιστικών αλλαγών και συμπλήρωσε πως είναι προφανές ότι χρειάζεται ένα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής έως το 2017, ώστε να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2012 και να σχεδιαστεί ο προϋπολογισμός του 2013.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση, ότι ούτε μπορεί και ούτε θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και συμπλήρωσε ότι η παράταξη περιμένει να δει αποτελέσματα και πως λειτουργεί προτρεπτικά, υποστηρικτικά και ελεγκτικά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική προς την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι προσδοκά το αδιέξοδο, επενδύει σε αυτό και προσπαθεί να το προκαλέσει. Ακόμη, την κατηγόρησε ότι λειτουργεί μυωπικά και ανεύθυνα και επενδύει στη βλάβη της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος: “Αν δεν έβαζε θέμα δημοψηφίσματος ο Γ.Παπανδρέου πιθανόν να ήταν ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε