Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βενιζέλος: ΟΧΙ σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ - ΝΑΙ σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.05.2012 | 22:22
Πρώτη δημοσίευση: 06.05.2012 | 21:51

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης των φιλοευρωπαϊκων δυνάμεων.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος, και προς τούτο προτίθεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, όπως δήλωσε, ο Πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην κυβέρνηση αυτή πρέπει να μετέχουν όλες οι δυνάμεις με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό προκειμένου να έχει πολιτική νομιμοποίηση και αποδοχή στο εξωτερικό, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι μετά το σημερινό αποτέλεσμα δεν είναι δυνατή μια κυβέρνηση του παλιού δικομματισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί πρέπει να διασφαλίσει πολιτική σταθερότητα και εθνική ευθύνη και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη όσοι θεωρούν ότι το μνημόνιο μπορεί να χαλαρώσει, με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει την τοποθέτηση των άλλων κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.   Διαδώστε αυτό το άρθρο