Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βενιζέλος: Συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση, αλλά αφού ηττηθεί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η χώρα έχει ανάγκη από «ένα ολοκληρωμένο εθνικό πρόταγμα» από δυνάμεις «με εθνική συνείδηση ευθύνης» στην οποία «θα πρέπει να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ηττηθεί και πάει στα κανονικά του επίπεδα. Η λύση δεν είναι μια αυτοδύναμη ΝΔ… Ο δικός μας χώρος, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ο μόνος που έχει προτείνει και μπορεί αν εγγυηθεί αυτή την συναίνεση…» ανέφερε σε υψηλούς τόνους από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας επί του Προϋπολογισμού για το 2017, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την συγκυβέρνηση λέγοντας πως «ο φετινός, υπο συζήτηση προϋπολογισμός είναι ο 10ος από τότε που άρχισε η κρίση και η οποία είχε επωασθεί πολλά χρόνια πριν…». Επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα έπραξε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του ΄15 προκαλώντας όπως είπε «καταστροφικού μεγέθους βλάβη».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως «είναι η επιτομή του Μνημόνιου 3+ και μάλιστα αποδεχθήκατε ένα Μνημόνιο Νο 4 το οποίο δεν έχει ούτε εξασφάλιση δανεισμού ούτε πρόνοια και για μικρό επιτόκιο δανεισμού…» . Σημείωσε ότι «τα μεσοπρόθεσμα οφέλη θα τα δούμε, εάν τα δούμε από τον Ιούλιο του 2018, τα δε μακροπρόθεσμα τα χάσαμε και από τις δύο πλευρές δηλαδή και στο θέμα του χρέους και στην επιείκεια σε μέτρα…». Αναφερόμενος στην αξία των όσων εξασφάλισε για το 2016 η κυβέρνηση είπε «όφελος μηδέν…» και συνέκρινε με τα οφέλη του PSI λέγοντας «εσείς θριαμβολογείτε για μείωση του χρέους 40 δισ. ευρώ το 2016! Ενώ εάν κάνετε την προβολή του PSI το 2060 θα δείτε ότι το κέρδος ήταν πάνω από 1τρισ. 300 εκατ. Ευρώ….

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ότι «διακατέχεστε στην διαπραγμάτευση από πανικό δεν ξέρετε τι ζητάτε και το πότε…» και επισήμανε ότι «η απειλή Σόιμπλε για Grexit δεν είναι σαν τα προηγούμενα, εκείνα της εποχής της τσάμπα μαγκιάς, τώρα έχουμε να κάνουμε με μια νευρική Ευρώπη, που έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των ελλειμμάτων της Ιταλίας και της Γαλλίας που είναι το δεύτερο μέλος του άξονα Βερολίνου – Παρίσι…» .

“Έχετε” είπε ο κ. Βενιζέλος “προκαλέσει βλάβη στον τρόπο που σκέπτεται η ελληνική κοινωνία με την υπονόμευση που κάνατε στην εθνική προσπάθεια, τώρα το πληρώνετε και εσείς πολιτικά αλλά η χώρα έχει υποστεί πραγματική βλάβη…”. Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, o πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «δουλεύετε την χώρα…» και θύμισε ότι επί κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ «ο κ. Τσίπρας λοιδορούσε όταν πετύχαμε την επιστροφή πλεονασμάτων και μας έλεγε ότι είναι ντροπή που το κάνουμε, εσείς τώρα μοιράζετε ψίχουλα μέσα από μια εθνική ήττα… ».

Ζήτησε εκλογές, λέγοντας όμως «πως δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε…» αλλά «οι εκλογές θα είναι μια έντιμη επιλογή, που δεν τολμάτε να τις διανοηθείτε γιατί θέλετε να παραμείνετε στην εξουσία και τις καρέκλες και για αυτό δεν έχετε κανέναν φραγμό…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε