Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βενιζέλος: «Θυσίασα τη πολιτική μου προοπτική για τη χώρα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι με την απόφασή του να δεχτεί τη θέση του υπουργού Οικονομικών στιγματίζεται τόσο, που δε θα μπορέσει στο μέλλον να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Νέα διάσταση στην προσωπική κόντρα που έχει ανάμεσα σε εκείνον και τη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς έχει κάνει μία επιλογή, τον ενδιαφέρει πρωτίστως να έρθουν τα πράγματα έτσι ώστε να γίνει πρωθυπουργός”, τόνισε αρχικά, επιτιθέμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Εγώ έχω κάνει μία άλλη επιλογή: Ανέλαβα μία ευθύνη, μία δυσβάστακτη ευθύνη, το ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό έγινε χωρίς να το επιθυμώ ή να το επιδιώκω και προκειμένου να φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή που την θεωρώ εθνική, έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική.

Υπάρχει, λοιπόν, μία διαφορά πολιτικής αντίληψης και πολιτικού ήθους. Και ο Έλληνας πολίτης καλείται να αξιολογήσει δύο διαφορετικές συμπεριφορές και δύο διαφορετικές αντιλήψεις”, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι θα ήταν ευτυχής αν η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έδινε κάποια δείγματα συναίνεσης και σοβαρότητας, γιατί και το παραμικρό δείγμα συναίνεσης βοηθάει τη χώρα.

Σκληρή και η απάντηση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. “Οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του κ. Βενιζέλου, κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τα θετικά σημεία της απόφασης της 21ης Ιουλίου. Έρχεται εκ των υστέρων και ζητά από τους Ευρωπαίους να παρέμβουν για να ακυρώσουν αυτό, που ο ίδιος υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες.

Δηλαδή τους εκλιπαρεί να ακυρώσουν τη γκάφα του! Ο κ. Βενιζέλος έχει αυτοπαγιδευτεί. Δυστυχώς, η δική του ανεπάρκεια κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια”, αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε