Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βενιζέλος: Τέρμα η κουβέντα για χρεοκοπία ή έξοδο από το ευρώ

Βενιζέλος: Τέρμα η κουβέντα για χρεοκοπία ή έξοδο από το ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2012 | 21:52
Πρώτη δημοσίευση: 22.02.2012 | 21:33

Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, η έξοδος από την ύφεση, η οποία ανέρχεται τα τελευταία χρόνια σε 20 μονάδες σωρευτικά, θα έλθει με την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και την πτώση των τιμών, ιδίως στα είδη πρώτης ανάγκης.

«Δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας, δεν υπάρχει ζήτημα κατάρρευσης της οικονομίας», δήλωσε απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «οριστικά εγκαταλείπουν κάποιοι τη σκέψη ότι η λύση για την Ελλάδα είναι η χρεοκοπία ή η έξοδος από το ευρώ».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τη δανειακή σύμβαση θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην οικονομία, είτε μέσω της πληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις, είτε μέσω των τραπεζών, στις οποίες, μετά την ανακεφαλαίωση, το Δημόσιο θα έχει τη μετοχική πλειοψηφία, έστω και εάν δεν ασκεί τη διοίκηση.
 
Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο ακόμη και για «επικίνδυνη χαρτοπαικτική αντίληψη» για την αντίθεσή τους στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup και στα σκληρά δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο