Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα του ναζισμού – Εργαλείο ο Ποινικός Κώδικας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα του ναζισμού – Εργαλείο ο Ποινικός Κώδικας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

– Ασέβεια η κίνηση Λοβέρδου να ανακοινώσει την κίνηση μια τέτοια ημέρα
– Εκκληση σε όλα τα κόμματα να συσπειρωθούν απέναντι στον φασισμό
– Πρότεινε να ενημερωθουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής
– “Nα ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή”
– Χρυσή Αυγή: Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την καταδίκη των εγκλημάτων του ΠΑΣΟΚ, την φυλάκιση των απατεώνων που διέλυσαν τη χώρα και κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία.

Μόνο ποινικά μπορεί να αντιμετωπισθεί η δράση της Χρυσής Αυγής είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεδομένου ότι «το άρθρο 29 του Συντάγματος δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος».

Παρουσιάζοντας σχετική πρωτοβουλία του κόμματος είπε, ότι: «πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή».

«Τα εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κανονισμός της Βουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε την άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της Βουλής ώστε να υπάρξει μια διακομματική πρωτοβουλία εναντίον του ακροξεδιού κόμματος.

«Προτείνουμε να συσπειρωθούν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου ανεξάρτητα από τις μνημονιακές ή αντιμνημονιακές απόψεις τους. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα αυτά του ναζισμού. Δεν παίζουμε με αυτά», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επικίνδυνη επιρροή της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, τα σχολεία, την εκκλησία και τα ΜΜΕ.

Στο επιχείρημα της Χρυσής Αυγής ότι τη νομιμοποιεί η ψήφος ενός και πλέον εκατομμυρίου πολιτών, είπε: «Τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ τους ψήφισε επίσης ένας αριθμός πολιτών. Το επιχείρημα της λαϊκής ψήφου δεν στέκει».

Για την κίνηση Λοβέρδου

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν ερωτήθηκε σχετικά με την κίνηση Λοβέρδου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για το θέμα της Χρυσής Αυγής, σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος απάντησε ουσιαστικά πως ήταν μια κίνηση ασέβειας η ανακοίνωση της κίνησης σήμερα:

“το ΠΑΣΟΚ καθορίζει την ατζέντα του και σαν καλώ να σεβαστείτε την προσπάθεια της Δημοκρατικής Παράταξης απέναντι σε φαινόμενα ρατσιστικής βίας. Είναι ασέβεια σε μια τέτοια προσπάθεια να τίθενται άλλα θέματα και δεν αναφέρομε σε σας” απάντησε προς τον δημοσιογράφο ο κ. Βενιζέλος και αναφερόταν φυσικά προς τον κ. Λοβέρδο.

Όταν οι δημοσιογράφοι επανήλθαν ο κ. Βενιζέλος απάντησε με νόημα: “δεν απαντώ και με το να μην απαντώ προστατεύω πολλούς”.

Απαντώντας η Χρυσή Αυγή τονίζει:

“Η παράσταση Βενιζέλου είχε μοναδικό σκοπό να καλύψει τη βρωμιά, τη δυσωδία και τις κλεψιές του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόλις ώρες μετά το ξέσπασμα νέων σκανδάλων με εμπλοκή των οικογενειών Παπανδρέου και Παπαντωνίου. Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την καταδίκη των εγκλημάτων του ΠΑΣΟΚ, την φυλάκιση των απατεώνων που διέλυσαν τη χώρα και κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος: Κίνηση ασέβειας η ανακοίνωση Λοβέρδου

Η αφίσα και το video του ΠΑΣΟΚ κατά της Χρυσής Αυγής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε