Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει “τσόντα” του ενός ή του άλλου

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει “τσόντα” του ενός ή του άλλου

Γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις 18 Ιουνίου, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο Επιμελητήριο της Κορίνθου.

“Ο τόπος δεν κυβερνάται με πλειοψηφίες του 17%, του 20% ή του 51%. Ο τόπος θέλει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα διαπραγματευτεί με αξιόπιστο τρόπο την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της σύμβασης, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ισότιμη συμμετοχή μας στην ευρωζώνη” είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο Επιμελητήριο της Κορίνθου.

“Στις 18 Ιουνίου κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει” συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:”ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει “τσόντα” του ενός ή του άλλου καθώς δεν ενδιαφερόμαστε για υπουργικές καρέκλες. Γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις 18 Ιουνίου. Η μόνη λύση είναι μία κυβέρνηση της υπεύθυνης κεντροαριστεράς την οποία εκφράζει πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ”.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στην ηγεσία της ΝΔ λέγοντας οτι “πληρώνουμε τις ψευδαισθήσεις του Σαμαρά για αυτοδυναμία” . Άσκησε επίσης σκληρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για “κεντροαριστερά του καιροσκοπισμού, του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και που υποδύεται την χειρότερη και πελατειακή εκδοχή του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80”. “Αυτό είναι ρετρό και όχι ανανέωση” είπε σημειώνοντας ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ριζοσπάστης και υπέρ των αλλαγών ενώ σήμερα “κάποιοι είναι ριζοσπάστες της δημαγωγίας, της συντήρησης και της ακινησίας”.

“Κάποιοι πιστεύουν οτι τα διεθνή ΜΜΕ είναι σκηνικό για μια ελληνική κοκορομαχία” είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚγια την αναθεώρηση των δυσμενών όρων στη βάση των 6 σημείων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε οτι εχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατα ένα χρόνο ενώ μπορούν να εξασφαλιστούν χρήματα και για μια παράταση ακόμη 2 χρόνων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 18.00 θα μιλήσει στο Αργος ενώ στις 20.00 θα έχει άλλη ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Διαβάστε

Επιστρατεύουν τον Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ για την επικοινωνιακή πολιτική

Α. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε