Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου οι Τσακαλώτος – Χουλιαράκης! Τους ευχαριστώ”

Βενιζέλος: “Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου οι Τσακαλώτος – Χουλιαράκης! Τους ευχαριστώ”

Διάθεση για… άγριο τρολάρισμα της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ “ευχαρίστησε” τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη γιατί αποδείχθηκαν… βενιζελικότεροι από τον ίδιο και χαρακτήρισε “χαμένη παιδική χαρά” το περίφημο mail Χαρδούβελη!

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη, που υπέγραψαν και υπέβαλαν στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα την επεξηγηματική έκθεση για το επιπρόσθετο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018 – 2021, όπου στις σελ. 146 -147 παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος το 2012, του PSI – OSI, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων όλο αυτό που μας επιτρέπει σήμερα να προσδοκούμε πρόσθετα μέτρα για το χρέος και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο απ΄ ότι θα το έγραφα εγώ, είναι Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου και τους ευχαριστώ», τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σήμερα καλείται να ψηφίσει δύο μνημόνια, το μνημόνιο 3 plus και το μνημόνιο 4 που φτάνει μέχρι το 2021 μια περίοδο που αφορά σε κάθε περίπτωση την επόμενη Βουλή. Ψηφίζει ένα διαρκές και μόνιμο μνημόνιο μετά το 4ο μνημόνιο», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που «έχει ρευστοποιηθεί και έχει προσλάβει μια ρευστή μορφή που κάθε φορά προσαρμόζεται στο δοχείο που μπαίνει. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν στέρεες, μπορεί να υπήρχαν λειάνσεις σε γωνίες αλλά είχαν μορφές στέρεες και όχι ρευστές. Τώρα μιλάμε για την πολιτική των ρευστών».

«Έχετε συνείδηση τι κάνατε, πώς διαπραγματευτήκατε; Έχετε φτάσει να επιβάλλετε πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας 14,2 δισ., οι δε περικοπές των συντάξεων που επιφέρετε σήμερα νομίζετε πως είναι 2,8 δισ.; Δυστυχώς δεν είναι 2,8 δισ. Η “Καθημερινή” εντοπίζει σήμερα ότι η παράταση των ήδη ψηφισμένων από σας μέτρων, των μέτρων του 2015 και του 2016 επιβάλει επιβάρυνση στους συνταξιούχους άλλα 3,7 δισ., άρα 6,5 δισ. η ρητή νομοθετημένη επιβάρυνση», επισήμανε.

«Θα σας ρωτήσω γιατί το κάνετε αυτό και το κάνατε με δόλο. Μία με τους χειρισμούς των κυρίων Τσίπρα –Βαρουφάκη, την δεύτερη το κάνετε όταν προσκυνήσατε το PSI και τώρα με αυτό το μνημόνιο. Έχετε συνείδηση της βλάβης που έχετε προκαλέσει; Έχετε προκαλέσει μια δευτερογενή κρίση πάνω στην προηγούμενη κρίση που πήγαινε στην υπέρβασή της 2015» σημείωσε.

Κάπου εκεί αναφέρθηκε και στο περίφημο mail Xαρδούβελη. «Σας είχα πει ότι ήταν παιδική χαρά. Αυτή την χαμένη παιδική χαρά του mail Xαρδούβελη σας την καταθέτω σήμερα στα πρακτικά»

Που είναι η υπόσχεσή σας για μια σκληρή διαπραγμάτευση με αταλάντευτες κόκκινες γραμμές; Έχετε αντιληφθεί τι κάνετε σήμερα; Ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί αμέτοχος και περιμένει τις αποφάσεις μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας για το ελληνικό χρέος.

Ποια διαπραγμάτευση κάνετε για το χρέος; Περιμένετε τα μαντάτα από τον κ. Τραμπ, από τον κ. Μακρόν, από το G7, και εν τέλη την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Δεν προτείνει τίποτα η ελληνική κυβέρνηση, δεν ζητάει τίποτα. Γιατί είναι ενθουσιασμένος ο κ Τσίπρας; Προσέξτε, πείτε μου πώς μπορεί να διαπραγματευτεί μία κυβέρνηση που λέει στους δανειστές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι δύο πράγματα: Να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να μεταφέρει τα δύσκολα σε χρόνο που τοποθετείται στη θητεία της επόμενης κυβέρνησης, άρα βοηθήστε με λέει στους δανειστές να τα φορτώσω στον επόμενο, και δεν έχει καμία αξίωση, βάλτε όσα υφεσιακά μέτρα θέλετε», τόνισε.

«Διαβάζω ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να προκαλέσει ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος. Αυτό αντιβαίνει στο άρθρο 100 του Συντάγματος. Ο λαός μετέχει στην αλλαγή του Συντάγματος έτσι και αλλιώς καθώς ο συνταγματικός νομοθέτης προβλέπει τη συμμετοχή του λαού με τις εθνικές εκλογές που παρεμβαίνουν μεταξύ των δύο Βουλών που απαιτούνται για την αναθεώρηση του Συντάγματος», είπε επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε