Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βενιζέλος για ΔΟΛ: Βαθύς αυταρχισμός του Τσίπρα

ΦΩΤΟ ΑΠΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ ΑΠΟ Eurokinissi

Σκληρή κριτική άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση. «Όσα λέει ο κ. Τσίπρας υποδηλώνουν έναν βαθύ αυταρχισμό, μια δυσανεξία απέναντι στον πλουραλισμό, τη δημοκρατία, την κριτική και ίσως δεν έχουν αντιληφθεί τι είδους κριτική ασκούσαν αυτοί ως αντιπολίτευση», σχολίασε.

Ο ίδιος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 πρόσθεσε ότι στο χώρο των εφημερίδων γίνονται ακόμη μεγαλύτερα ατοπήματα. «Το να επιχειρείς λοιπόν να ελέγξεις ένα συγκρότημα εφημερίδων μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις, ποινικές, χρηματοοικονομικές, πολιτικές, νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο δεν το ανέχεται μια σύγχρονη πλουραλιστική δημοκρατία», τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την «τεράστια άυλη υπεραξία» του «Βήματος» και των «Νέων», όπως είπε κι έκανε λόγο για μορφές με τις οποίες εκφέρεται η εθνικολαϊκιστική εξουσία μεταξύ των οποίων είναι η επίθεση απέναντι στον Τύπο, η κατάλυση της αξιοπιστίας του Τύπου.

Επίσης αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας και της αξιολόγησης ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα καλό σενάριο για την οικονομία, αλλά και για την προοπτική του τόπου, την εθνική ισχύ και επέκρινε έντονα την κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, καλλιεργεί μια εικόνα αδιεξόδου, φθοράς, μεταφέρει τη φθορά αυτή στην Ευρώπη, στη νομιμοποίηση της ευρωπαϊκής ιδέας, στη νομιμοποίηση της ευρωζώνης και της συμμετοχής της χώρας στο ευρώ.

«Νομίζω, στην πραγματικότητα, κρατάει ενεργό και καλλιεργεί ένα δραχμοφιλικό μικρόβιο το οποίο τρώει τις σάρκες της κοινωνίας, του τρόπου του σκέπτεσθαι, δηλαδή», τόνισε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε