Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βενιζέλος για Τσίπρα: Εξυπηρετεί συμφέροντα σαμποτάροντας την επαναγορά!

Βενιζέλος για Τσίπρα: Εξυπηρετεί συμφέροντα σαμποτάροντας την επαναγορά!

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το 1ο Μνημόνιο. 

“Eίναι η τρίτη αμήχανη ομιλία Τσίπρα γεμάτη θλίψη και εκνευρισμό γι’ αυτό που έγινε, μετά από μήνες και διαπραγμάτευση που δίνει ευκαιρία Ελλάδα να σταθεροποιήσει θέση της και να προχωρήσει”, είπε ο κ. Βενιζέλος. 
Και συνέχισε: “Στο όνομα τίνος μίλησε σήμερα Αλ. Τσίπρας; Ποιους ενοχλεί επαναγορά; Εκπροσωπεί συμφέροντα hedge funds; Εκπροσωπεί συμφέροντα τραπεζιτών που ενοχλήθηκαν για το PSI;”

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής γιατί, όπως είπε, θεωρεί χρέος του να κάνει αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί. Να αναζητήσουμε δηλαδή πως μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρέος της Βουλής και όλων των πολιτικών δυνάμεων να αποκαλυφθούν οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης.

«Μας λέτε ότι η πρότασή μας είναι ρεβανσιστική και εκδικητική. Είναι όμως μια πρόταση που έχει να κάνει με το σήμερα και το αύριο διότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα και γι΄αυτό αρνείστε την πρότασή μας. Η στάση αποκαλύπτει και τεκμηριώνει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν λύση από ανάγκη, αλλά επιλογή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «ο κ. Σαμαράς, αν και προεκλογικά έλεγε μια και μόνη εξεταστική, σήμερα πηγαίνει στην άποψη καμία και ποτέ». «Μας λέτε ότι δεν συμφωνείτε με τη λογική του Μνημονίου αλλά είστε αναγκασμένοι να προσχωρήσετε σε αυτήν τη λογική και τα ίδια λένε και οι συνάδελφοι της ΔΗΜΑΡ. Όμως αρνείστε να εξετάσουμε τις ευθύνες για να αποφύγετε την κρίση για τις σημερινές σας επιλογές και ευθύνες», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν είναι μακριά η 13η Δεκεμβρίου. Τι θα αποκομίσουμε τότε; Έγινε μήπως το χρέος βιώσιμο; Θέλετε να πειστούμε ότι ο στόχος της βιωσιμότητας είναι μετά από 12 χρόνια συμφοράς, να είναι το χρέος εκεί που ήταν όταν μπήκαμε στον μηχανισμό; Αλλά ακόμη και αν ο στόχος της βιωσιμότητας επιτευχθεί, απαιτείται αύξηση ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ. Εμείς όμως λόγω της ύφεσης έχουμε συνεχή μείωση και εσείς λέτε ότι θα αυξηθεί το ΑΕΠ; Αλλά και αυτό να το ξεπεράσουμε, η διαγραφή του χρέους είναι αναπόφευκτη. Απλά δίνετε στην κ. Μέρκελ χρόνο και γίνεστε χειροκροτητές της», είπε ο κ. Τσίπρας.
Για τη μείωση του χρέους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων τα ξένα funds θελήσουν να τα πουλήσουν πιο ακριβά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στη Βουλή για το Μνημόνιο

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε