Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βενιζέλος: κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πάμε Σύνταγμα

Βενιζέλος: κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πάμε Σύνταγμα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.05.2012 | 06:44
Πρώτη δημοσίευση: 02.05.2012 | 06:44

Οι σκληρές θυσίες των πολιτών τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια, έχουν δημιουργήσει μια στερεή βάση που μας επιτρέπει τώρα να κάνουμε την εκτίναξη", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντησή του με εκπροσώπους της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως έχει πολύ μεγάλη σημασία και οι νέοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι όλο αυτό δεν έγινε τσάμπα, αλλά από ανάγκη "γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε το δημοσιονομικό περιβάλλον, το οικονομικό περιβάλλον που λειτουργεί ως προϋπόθεση για να έχετε εσείς τα θεμελιώδη δικαιώματά σας, τα δικαιώματα της νέας γενιάς".

Μιλώντας για την επιλογή να διεξαχθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος, την ερχόμενη Παρασκευή, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο σκοπός δεν είναι να γίνει μια εκδήλωση επίδειξης δύναμης ή μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή χολιγουντιανού τύπου, αλλά ότι "πάμε γιατί θέλουμε το δικαίωμά μας στη δημόσια έκφραση, θέλουμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο".

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι η πλατεία Συντάγματος είναι ο συμβολικός τόπος, είναι ο κατ΄ εξοχήν εθνικός δημόσιος χώρος, εκεί που εκφράζεται συμβολικά όχι μόνο ο λαός της Αθήνας, αλλά ο ελληνικός λαός.

"Το Σύνταγμα είναι η πλατεία, αλλά είναι και το Σύνταγμα ο θεσμός", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη από το δημόσιο χώρο, από το δημόσιο λόγο", σε αντίθεση με ό,τι, όπως υποστήριξε, έγινε τους προηγούμενους μήνες.

"Όχι, είμαστε υπερήφανοι για την παράταξη και είμαστε υπερήφανοι και για την αυτοκριτική μας, γιατί είμαστε οι μόνοι που έχουμε συνείδηση των λαθών και έχουμε και το θάρρος της ανάληψης μιας ευθύνης, η οποία υπερβαίνει το μέτρο που μας αναλογεί, γιατί όλοι οι άλλοι κρύβονται από πίσω μας", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:
Σαμαράς: Δέσμευση να ρίξει στο μισό την ανεργία σε 3 χρόνια

Newsit - εκλογές! Κάθε μέρα και ένας υποψήφιος - Στείλτε τα ερωτήματά σας!   Διαδώστε αυτό το άρθρο