Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βενιζέλος σε Σαμαρά: "Δεν είναι προϋπόθεση το ναι της ΝΔ στο Μεσοπρόθεσμο"

Βενιζέλος σε Σαμαρά: `Δεν είναι προϋπόθεση το ναι της ΝΔ στο Μεσοπρόθεσμο`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.06.2011 | 14:21
Πρώτη δημοσίευση: 21.06.2011 | 11:53

- Είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί
- Θα ψηφιστούν μαζί και το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός στο τέλος Ιουνίου;
- Στις 8 η ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή
 

Αυτό ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Α. Σαμαρά. Κατανοητή η τήρηση του χρονοδιαγράμματος να έχουν ψηφιστεί όλα έως το τέλος Ιουνίου φέρεται να είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ε.Βενιζέλος ενημέρωσε τον Α.Σαμαρά για τα αποτελέσματα του Eurogroup και θεωρείται βέβαιο πως του μετέφερε το πιεστικό διεθνές αίτημα για συναίνεση ώστε να ξεκολλήσει η εκταμίευση της 5ης δόσης.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η αναφορά στην εθνική ενότητα που υπάρχει στο ανακοινωθέν του Eurogroup σημαίνει ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών είναι η θετική ψήφος της Αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, ο κ. Βενιζέλος, απάντησε ότι, προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της Αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την Κυβέρνηση.

Η αναφορά στην εθνική ενότητα είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωΐ με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς του δήλωσε ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων μέχρι 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων.

Αυτό που όλοι σχολιάζουν με νόημα είναι η τακτική του Ε.Βενιζέλου που από την πρώτη ημέρα διαφοροποιείται από τον προκάτοχο του Γ.Παπακωσταντίνου καθώς δείχνει πιο διαλλακτικός, πιο συνεννοήσιμος.

Άλλωστε από την τελετή παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών ο Ε.Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη της συναίνεσης, όπως και χθες μετά το τέλος του Eurogroup.
 
Διαβάστε επίσης :   Διαδώστε αυτό το άρθρο