Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βενιζέλος στην Κ.Ο.: “Το ΠΑΣΟΚ πέθανε! Ζήτω το νεο κόμμα”

Βενιζέλος στην Κ.Ο.: “Το ΠΑΣΟΚ πέθανε! Ζήτω το νεο κόμμα”

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος είπε πως έφτασε η ώρα της ανασύστασης της παράταξης.

Μιλώντας στους 33 βουλευτές του κόμματός του ο κ.Βενιζέλος είπε «το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω το νέο κόμμα», χωρίς όμως να διευκρινίσει αν θα αλλάξει όνομα. Απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους και ενεργά πολιτικά πρόσωπα να ενωθούν με το ΠΑΣΟΚ.

Έθεσε τους άξονες με βάση τους οποίους το κόμμα θα προχωρήσει λέγοντας ότι οι κανόνες που διέπουν το σχήμα είναι όχι προσωπικά ή κομματικά φέουδα, αξιοκρατία και διαφάνεια.

Ανακοίνωσε ότι στις 6 ή 7 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ και ότι θα ορίσει ο ίδιος την πολιτική και οργανωτική γραμματεία.

Για την συνεργασία με ΝΔ

«Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε στην κυβέρνηση αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε ιδεολογικά».
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση της ιδεολογικής του ταυτότητας και παρότι αναγνώρισε στη ΝΔ την πρώτη ευθύνη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, λόγω της πρωτιάς της στις εκλογές, σημείωσε ότι «δεν λησμονούμε την τεράστια ευθύνη της για το σημείο που φτάσαμε».
Ειδικότερα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σε πρώτη φάση τροφοδότησε την «τυφλή αντιμνημονιακή» λογική, ενώ με τη στάση της στη δεύτερη φάση οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και «τροφοδότησε την ακραία τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «τώρα η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς θα καταλάβουν εκείνα που υποδύονταν ότι δεν καταλάβαιναν, δηλαδή όσα το ΠΑΣΟΚ σήκωνε μόνο του».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ είναι παράλληλος και με εκείνον της ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, είπε ότι ενώ η προεκλογική λογική του ΠΑΣΟΚ ήταν να σπάσει η «τεχνητή πόλωση» μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικός στόχος της ΔΗΜΑΡ ήταν να αναδειχτεί σε τρίτο πόλο και παρέπεμψε σε πρόσφατη συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος κάλεσε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ενταχτούν στη ΔΗΜΑΡ. Ευχήθηκε και στη ΔΗΜΑΡ να αντέξει με επιτυχία το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, ένα βάρος που, όπως είπε, δοκιμάζουν για πρώτη φορά. Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι στις εκλογές η «ριζοσπαστική» γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε ως μειοψηφία και δεν έγινε αποδεκτή από την κοινωνία.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ορίζονται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ο κ.Βενιζέλος είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει όλες τις θέσεις των κομμάτων για το Προεδρείο της Βουλής, εκτός από την Χρυσή Αυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιο πολλοί οι δημοσιογράφοι από τους βουλευτές στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Σε βαρύ κλίμα σε μια αίθουσα μια σταλιά η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Παπούλιας έτοιμος για όλα! Ταξιδεύει το απόγευμα οικονομική θέση για…

Παραιτήθηκε ο Χατζησωκράτης από υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής στη ΔΗΜΑΡ


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε