Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βενιζέλος στηρίζει Παπανδρέου – Ζητεί την παραίτηση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ!

Βενιζέλος στηρίζει Παπανδρέου – Ζητεί την παραίτηση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ!

– Tο ΣΔΟΕ, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί παρασκηνιακό κέντρο εκπομπής ανεύθυνων συκοφαντιών, λέει το ΠΑΣΟΚ
– Κάνει λόγο για υπονόμευση του κράτους δικαίου
– Τι απαντούν οι εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ που αποκάλυψαν το θεμα

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την διαρροή στοιχείων για την λίστα Λαγκάρντ σε δυο εφημερίδες σύμφωνα με τα οποία μέσα στην λίστα είναι το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Ζήτησε μάλιστα την αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Όπως τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ:

“Τα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Το Βήμα της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα» και καταρχάς αυτή καθεαυτή η κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα -αν πράγματι δόθηκε- θέτουν τεράστιο ζήτημα γύρω από τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου στη χώρα μας.”

Και συνεχίζουν: “Αντί να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί παρασκηνιακό κέντρο εκπομπής ανεύθυνων συκοφαντιών που κατασκευάζονται και διακινούνται με εκπληκτική ευκολία, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου και δηλητηριάζοντας το κλίμα σε βάρος επιλεγμένων πολιτικών στόχων.
Η άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.

Τι απάντησαν οι εφημερίδες στην οργισμένη αντίδραση του Γ.Παπανδρέου και της μητέρας του

“Σε λάθος αποδέκτες απευθύνετε τις διαμαρτυρίες σας για τις αποκαλύψεις που έγιναν σήμερα”, απαντούν το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το Πρώτο Θέμα στον πρώην πρωθυπουργό και στην μητέρα του, της οποίας το όνομα φέρεται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ.

Η απάντηση του «Βήματος της Κυριακής»

Στις δηλώσεις της κυρία Μαργαρίτας Παπανδρέου και του κ. Γιώργου Παπανδρέου το Βήμα της Κυριακής απαντά:

«Σε λάθος αποδέκτες απευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου οι οποίοι επιτίθενται και μάλιστα με σκαιό τρόπο, στο “Βήμα της Κυριακής”.

“Το Βήμα της Κυριακής” δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να δημοσιεύσει όσα περιλαμβάνονται στη σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ δικογραφία, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Επομένως στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και πήραν τις ένορκες καταθέσεις των ανωτάτων δημοσίων λειτουργών, πρέπει να απευθυνθούν ο κύριος και η κυρία Παπανδρέου. Εκτός και εάν νομίζουν ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν αυτολογοκρινόμενες».

Η απάντηση του Πρώτου Θέματος

Απάντηση στις δηλώσεις της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου και του κ. Γ. Παπανδρέου εξέδωσε και το Πρώτο Θέμα που είναι η παρακάτω:

«Λυπούμαστε που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τόσο γρήγορα τον πολιτικό πολιτισμό που διεκήρυττε και αντί για επιχειρήματα απαντά με ύβρεις και συκοφαντίες.

Καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, την αμηχανία και την αγωνία τους, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Παπανδρέου και η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και όχι σε μας.

Το ΘΕΜΑ δημοσίευσε τις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνεται στο φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή -αφού προηγουμένως διασταύρωσε πλήρως τις σχετικές πληροφορίες- χωρίς να τοποθετηθεί στο αν η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει πράγματι ή όχι λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα με 500 εκατομμύρια εκείνης της εποχής.

Τέλος επαναλαμβάνουμε την ερώτηση για την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη απαντήσει: Είχε ενημερωθεί απ’ τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ; Γνώριζε το περιεχόμενό της; Συμφωνεί με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;

Θα απαντήσει επιτέλους δημοσίως επί του θέματος ή προτιμά να γίνει κάποιο… δημοψήφισμα για τον ρόλο του στην όλη υπόθεση; Συμφωνεί ή όχι ο κ. Παπανδρέου ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική για το πώς «εξαφανίστηκε» επί πρωθυπουργίας του η λίστα Λαγκάρντ »;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι απαντήσεις των εφημερίδων σε Γιώργο και Μαργαρίτα Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ

Γιώργος και Μαργαρίτα: Χυδαία επίθεση – Το όνομα Παπανδρέου ζει ακόμη

 Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ; Της χρεώνουν καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε