Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βενιζέλος:Αιχμές κατά Στουρνάρα – Τα 10 σημεία που κατέθεσε σε Σαμαρά

Βενιζέλος:Αιχμές κατά Στουρνάρα – Τα 10 σημεία που κατέθεσε σε Σαμαρά

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις υπευθυνότητας από κανέναν. Εχουμε αναλάβει δυσανάλογο πολιτικό και εκλογικό κόστος. Δεν έχουμε ενδώσει στην αντι-μνημονιακή δημαγωγία και στον λαικισμό.

Κανείς δεν έχει υπερασπιστεί περισσότερο από εμάς την παραμονή της χώρας στο ευρώ» είπε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Και αυτά τα λόγια δεν απευθύνονταν στους βουλευτές αλλά στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος εξέφρασε χθες τη δυσφορία του για την εμμονή του ΠΑΣΟΚ να μη συναινέσει σε νέα μέτρα.

Ο κ.Βενιζέλος είπε επίσης ότι είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί η περίοδος ως την έκθεση της Τρόικα τον Σεπτέμβριο για υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαική Ενωση, την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και τις χώρες που συναποφασίζουν στο πλαίσιο της ένωσης. Με άλλα λόγια είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν όχι με τους απεσταλμένους – υπαλλήλους αλλά με τους ηγέτες των χωρών.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε και τα 10 σημεία στρατηγικής που κατέθεσε χθες στον Πρωθυπουργό και τα οποία περιλαμβάνουν την αλλαγή επιπέδου συνομιλιών από την τρόικα απευθείας στους ηγέτες, την προώθηση άμεσων διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, στη συγχώνευση οργανισμών, στήριξη απασχόλησης, αύξηση της ρευστότητας στις τράπεζες μέσω της μείωσης του κόστους χρήματος, μέτρα ελέγχου τιμών, ενίσχυση κοινωνικής συνοχής με αλλαγές στον Τειρεσία και διευθετήσεις για τα δάνεια και αλλαγή του διεθνούς επικοινωνιακού πλαισίου με παύση των αρνητικών δηλώσεων για την Ελλάδα.

Για την ΑΤΕ

Υπεραμύνθηκε επίσης της απόφασης της κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό μέλλον της ΑΤΕbank, τονίζοντας ότι δόθηκε μία λύση με πλήρη απορρόφηση του δικτύου της τράπεζας και πλήρη απορρόφηση του προσωπικού.

Υποστήριξε ακόμη ότι «τα πράγματα θα βελτιωθούν εντυπωσιακά για τους αγρότες» και ότι δεν δυσκολεύει η πρόσβαση του αγρότη σε χρήμα. Οπως είπε, το μείζον ζήτημα είναι η στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε στην επίθεση που δέχθηκε χθες από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα το να λέει ο κ. Τσίπρας ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είναι λήσταρχοι που βοήθησαν στη ληστεία της Αγροτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τι πρότεινε ο κ. Τσίπρας; Να απολυθούν 2000-3.000 εργαζόμενοι;», διερωτήθηκε.

Για Διαμαντοπούλου και νόμο ΑΕΙ

Απάντηση στην Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την οξύτατη αντίδρασή της για τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο έδωσε από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, αντέκρουσε τα περί «ύβρεως για τη Δημοκρατία» και το δριμύ «κατηγορώ» της πρώην υπουργού Παιδείας, όσον αφορά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην αλλαγή του νόμου, δίνοντας ως παράδειγμα τη δανειακή σύμβαση, η οποία έχει ψηφιστεί επίσης από το κοινοβούλιο, αλλά τώρα αναζητείται αλλαγή κάποιων όρων της.

«Ελπίζω να μην κατηγορηθούμε για ύβρι επειδή ζητούμε να συζητήσουμε ξανά τους όρους της δανειακής σύμβασης, γιατί η Βουλή δεν έχει ευνουχιστεί ως προς το δικαίωμα της αυτό από καμία προηγούμενη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έβαλε κατά όσων προσεγγίζουν «τα θέματα από μία προσωπική και αποσπασματική οπτική γωνία».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή της δήλωση, η πρώην υπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου, επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες, είναι ύβρις για τη Δημοκρατία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέχρι 8 Αυγούστου η τελική λίστα με τα μέτρα των…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε