Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος:Πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Βενιζέλος:Πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Σε κοινή γραμμή με τον Αντώνη Σαμαρά απέναντι σε όσους από το εξωτερικό μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του.

Ο κ.Βενιζέλος είπε ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη δυστυχώς επιδεινώνεται και γι’ αυτό τον λόγο οι τελευταίες αποφάσεις της συνόδου κορυφής χάνουν την δυναμική τους.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να σταματήσει η διαρκής συζήτηση που εκφράζεται ως αμφισβήτηση και εκρεμμότητα απο τα διεθνή ΜΜΕ και όχι μονο για το αν η Ελλαδα θα ειναι εντος ή εκτός ευρώ.

  “Η συζήτηση αυτή αντιβαίνει το πλαίσιο της ΕΕ  και εξουδετερώνει υπονομεύει τις προσπάθειες μας. Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται και επιδιώκει να συνεχιστεί η προβλεπόμενη συζήτηση και διαδικασία για την αξιολόγηση και αναθεώρηση των όρων”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να βγεί από την κρίση προωθώντας τις μεταρρυθμίσεις αλλά και υλοποιώντας τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις. Γι’ αυτό τον λόγο απαιτείται ένα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο έως τις 31/12/2016. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση μακράς πνοής 4ετιας προσφέρουμε την εμπειρία μας αλλά φυσικά δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και περιμένουμε αποτελέσματα.”

Ο κ.Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε μια τόσο κρίση περίοδο προσδοκά και προκαλεί το αδιέξοδο. “Το μηνυμα μας προς τους έλληνες πολίτες είναι η αντίσταση κατα της δημαγωγίας λαικισμού και συνομωσιολογίας αλλά και απέναντι στην αντιπολίτευση η οποία όχι μονο δεν βοηθά αλλα λειτουργει μειωτικά και ανευθυνα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυμα Σαμαρά προς ευρωπαίους: Υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας όσοι ξένοι…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε