Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βερνίκος: Εγώ φταίω…

Βερνίκος: Εγώ φταίω…

Μόνο “να’ναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ” δεν είπε ο Γιώργος Βερνίκος για την ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι κάτοχος offshore, γεγονός που οδήγησε στην παραίτησή του.

Είπε ότι ήταν λάθος η αποδοχή εκ μέρους του της θέσης του υφυπουργού Ναυτιλίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Α989, ο παραιτηθείς υφυπουργός Ναυτιλίας είπε: «Έκανε σωστές επισημάνσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε συνειδητοποίησα τα πράγματα και αποφάσισα ότι πρέπει να παραιτηθώ».

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τους νόμους και ήταν λάθος που δεν το είχα υπόψη μου. Ως υπουργός είχα δρομολογήσει να παραιτηθώ από τις δραστηριότητές μου, αλλά οι εξελίξεις ήταν γρήγορες», πρόσθεσε ο κ. Βερνίκος.

Αναφερόμενος τέλος, στο πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (πρόστιμο ύψους 200.000 το Δεκέμβριο του 2009 για την υπόθεση της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε.») , υποστήριξε ότι κακώς του επιβλήθηκε και το απέδωσε στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή χθες την παραίτηση του κ. Βερνίκου. Σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, εκφράζεται ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική στάση του κ. Βερνίκου κατά της Χούντας. Ωστόσο, προστίθεται ότι ο νόμος απαγορεύει ρητά πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε offshore εταιρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε ο νεος υφυπουργός Ναυτιλίας Γ.Βερνίκος – Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του

Ποιος είναι ο Γιώργος Βερνίκος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε