Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βερνίκος στο Ν. Ευαγγελάτο: Γιατί παραιτήθηκα και τι θα έκανα σαν υπουργός

Βερνίκος στο Ν. Ευαγγελάτο: Γιατί παραιτήθηκα και τι θα έκανα σαν υπουργός

Ο Γ. Βερνίκος καλεσμένος στην εκπομπή “ΣΚΑΙ στις 7” του Ν. Ευαγγελάτου μίλησε για την υπουργοποίησή του, τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση καθώς επίσης και για τους στόχους και τα σχέδια που είχε ως υπουργός Ναυτιλίας.

“Δεν ήταν σκοπός της ζωής μου να γίνω υπουργός, ωστόσο την Τετάρτη μου έγινε πρόταση από τον Ευ. Βενιζέλο η οποία έγινε μάλιστα δεκτή με μεγάλη χαρά τόσο από τον κ. Σαμαρά όσο και από τον κ. Κουβέλη, και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη και για πολλούς ακόμη διότι έιμαι ένας ενεργός πολίτης με εμπειρίες και από το χώρο της κοινωνίας των πολιτών και από το χώρο των επιχειρήσεων” δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον Ν. Ευαγγελάτο.

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, τη δεδομένη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού οι επιχειρηματίες πρέπει να συμμετέχουν πιο ενεργά στην πολιτική ζωή. Συγκεκριμένα τόνισε πως “μάχη για την οικονομία χωρίς επιχειρηματίες μοιάζει με πόλεμο χωρίς στρατηγούς”.

Απαντώντας σε ερώτηση του Ν. Ευαγγελάτου σχετικά με το κατά πόσο ήταν εφικτό από τη θέση του υπουργού να μην ευνοήσει τα συμφέροντα του ως επιχειρηματίας, ο ίδιος τόνισε πως αποτελεί μία σπάνια περίπτωση καθώς στο παρελθόν έχει φυλακιστεί για τις ιδέες του. Συνέχισε υποστηρίζοντας πως απλά για τυπικούς λόγους που όμως ήταν αρκετά σοβαροί αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο και όσα είπε στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 7, ουσιαστικά τη Δευτέρα συνειδητοποίησε πως υπάρχει νομικό πρόβλημα στην παράλληλη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες και στο υπουργικό συμβούλιο. Ωστόσο μόλις το αντιλήφθηκε έκρινε πως ήταν προτιμότερο να παραιτηθεί παρά το γεγονός οτι η συγκεκριμένη offshore εταιρεία για την οποία έγινε λόγος έφερε τη δική του επωνυμία.

Δήλωσε επίσης πως σας επενδυτής, όπως και όλοι οι επενδυτές αναζητούν τα καλύτερα χρηματοοικονομικά εργαλεία προκειμένου να κάνουν επενδύσεις. Επίσης φέρνοντας παραδείγματα όπως το Μονακό, τόνισε πως ο ίδιος πρότεινε να υπάρξουν ειδικά φορολογικά μέτρα σε κάποιο νησί της Ελλάδας και γενικά, με φαντασία, να βρεθούν παρόμοιου τύπου λύσεις και νέα μέτρα που θα φέρουν την οικονομία σε καλύτερη θέση.

Ειδικά στην περ’ιπτωση της Ελλάδας οι στόχοι θα πρέπει να είναι συνδεδεμένοι με τη θάλασσα και το νησιωτικό πλούτο που διαθέτει η χώρα. Στόχος του ίδιου ήταν να κάνει την Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο τουρισμού αναδεικνύοντας τα νησιά της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βερνίκος: Εγώ φταίω…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε