Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βερολίνο: Ο Τσακαλώτος δεν θα δει ούτε Μέρκελ ούτε Σόιμπλε

Βερολίνο: Ο Τσακαλώτος δεν θα δει ούτε Μέρκελ ούτε Σόιμπλε

Διαψεύδεται από το Βερολίνο η πληροφορία πως μέσα στις επόμενες μέρες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος επρόκειτο να συναντήσει την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με γερμανικές κυβερνητικές πηγές, δεν θα δει ούτε την καγκελάριο ούτε και τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Παρασκευή (10.02.2017), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ρωτήθηκε από τη Deutsche Welle για το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα υπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο. Η ίδια ερώτηση τέθηκε και στον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών. Και οι δυο απάντησαν ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ούτε με την Άγκελα Μέρκελ ούτε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου τόνισε ότι στόχος των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Την πληροφορίες περί επικείμενης συνάντησης Τσακαλώτου – Μέρκελ είχε μεταδώσει νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημειώνεται πως δεν συνηθίζεται και θεωρείται εκτός πρωτοκόλλου ένας ηγέτης κράτους να συναντάται με υπουργό και όχι με ομόλογό του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε