Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βεστερβέλε: Αρκετά διασύρθηκε διεθνώς η Ελλάδα

Βεστερβέλε: Αρκετά διασύρθηκε διεθνώς η Ελλάδα

«Γιατί να μην πιστέψουμε τον Σαμαρά;» διερωτήθηκε από το Χονγκ Κονγκ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αλλά πρόλαβε να μας… κόψει το βήμα (λέγε με επιμήκυνση).

«Τρέφουμε αίσθημα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα αλλά επιμένουμε στο ότι πρέπει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της. Δεν μπορούμε να δεχτούμε έναν επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος των μεταρρυθμίσεων», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Πώς θα μπορούσαμε να πείσουμε την ισπανική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εάν συμφωνήσουμε σε ειδικούς όρους (για την Ελλάδα) αντίθετα με όσα έχουν συμφωνηθεί;», διερωτήθηκε ο Βεστερβέλε.

Για άλλη μια φορά, ο Γερμανός αξιωματούχος κάλεσε την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Έδωσε… ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα λέγοντας πως έχει ήδη «επικριθεί αρκετά» σε διεθνές επίπεδο και αναρωτήθηκε: «γιατί να μην πιστέψουμε τον Σαμαρά;».

«Γιατί να μην πιστέψουμε όσα λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά λέξη; Έχει πει ότι θα κάνει αυτό που έχει δεσμευτεί, και θεωρώ ότι είναι άδικο να προδικάζουμε πριν από την έκθεση της τρόικας», ανέφερε ακόμα ο Βεστερβέλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα μαλώνουν μεταξύ τους ποιος πρωτομίλησε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Ο αμετανόητος κ. Ρέσλερ

Βεστερβέλε εναντίον “αντιευρωπαϊστών”

Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ: Όσοι μιλούν για την Ελλάδα να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους

Ανεβαίνει η Μέρκελ-Εκτός Βουλής ο ανθέλληνας Ρέσλερ

Ρέσλερ: Καμιά έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε