Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

«Βγάλτε τα λεφτά απ’ τα σεντούκια»

ΦΩΤΟ REUTERS

Η απόφαση του Eurogroup είναι ξεκάθαρο μήνυμα παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη γι’ αυτό και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε όσους είτε έβγαλαν τα λεφτά τους από τη χώρα είτε απλά τα “σήκωσαν” από τις τράπεζες, να τα… επιστρέψουν και τα να «ρίξουν» στην πραγματική οικονομία.

Η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα είναι καλύτερη ακόμη κι απ’ ό,τι περίμενε ο ίδιος, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Απηύθυνε «εθνικό προσκλητήριο» για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι με τις αποφάσεις του Eurogroup εστάλη το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος του ευρώ.

Ανακοίνωσε δε απόφαση της κυβέρνησης (και απαίτηση των δανειστών) για τη δημιουργία θέσης γενικού γραμματέα φορολογικών και τεχνικών θεμάτων, ευρείας αποδοχής.

«Έχουμε ελάχιστες μέρες μπροστά μας για να κάνουμε πολλά πράγματα έως τη Σύνοδο Κορυφής», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει η χώρα να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και το υπουργικό συμβούλιο να λάβει τάχιστα όλες τις αναγκαίες δημοσιονομικές αποφάσεις.

Αύριο το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει νομοσχέδια που αφορούν τα δημοσιονομικά μέτρα, φορολογικές διατάξεις, τις συντάξεις, την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012 και ενέργειες διαρθρωτικού χαρακτήρα. Ανέφερε επίσης ότι ως τις 29 Φεβρουαρίου πρέπει να ολοκληρωθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες στο χώρο της υγείας και η αναδιάρθρωση των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων.

Όσον αφορά στη συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, αφού επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο και εγκριθεί από τη Βουλή θα πρέπει να ολοκληρωθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου και θα έχει εφαρμοστεί πλήρως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Για άλλη μια φορά, ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους. «Πίσω από τη σημερινή απόφαση δε βρίσκεται μόνο η προσπάθεια και η δουλειά της κυβέρνησης αλλά και οι αγωνίες, οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως «αναφέρομαι και σε εκείνους που διαφωνούν και πιστεύουν ότι θα μπορούσε να υπάρχει και μια άλλη λύση».

«Αγωνιζόμαστε για τον ελληνικό λαό για τη σωτηρία της πατρίδας» επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που μια κυβέρνηση αφαιρεί βάρος, μειώνοντας το χρέος. Και αυτό, όπως είπε, θα μας επιτρέψει να επανέλθουμε στη δημοσιονομική μας σταθερότητα.

Απαντώντας στο ερώτημα που θέτουν πολλοί, αν δηλαδή η Ελλάδα θέλει και μπορεί να σωθεί και τόνισε ότι η επιτυχία του προγράμματος είναι η μόνη εθνική στρατηγική που υπάρχει σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έκλεισε» η συμφωνία για το νέο δάνειο – Δημιουργείται ο ειδικός λογαριασμός για να πληρώνουμε το χρέος – Μόνιμη η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα

Παπαδήμος: ημέρα ιστορικής σημασίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε