Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βγήκαν μαχαίρια στον Πειραιά – Κόντρα Μίχα – Φασούλα

Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα και στον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μίχα.

Ο κ. Φασούλας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και ερωτηθείς αν θα στηρίξει τον κ. Μίχα είπε: «Είναι αντρικό να στηρίζεις έναν άνθρωπο ο οποίος βγαίνει παντού και προσπαθεί να σε κόψει από παντού; Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό αυτό; Προφανώς, αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι. Στην πολιτική κινούμαι κι από το συναίσθημα. Δεν είναι δυνατό να ξεπεράσω να προσωπικά μου συναισθήματα, όταν κάποιος με κόβει από παντού, εγώ να λέω σε στηρίζω γιατί είναι τουλάχιστον υποκριτικό».

Είπε επίσης οτι σε αντίθεση με τους κ.κ. Μαντούβαλο και Μιχαλολιάκο που τον έχουν επισκεφθεί εθιμοτυπικά, για να ενημερωθούν για τα ζητήματα του δήμου, δεν το έχει κάνει ο κ. Μίχας, πέρα από την πρώτη φορά που είχε έρθει με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Όπως είπε ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά, έμαθε από την τηλεόραση ότι το ΠΑΣΟΚ «για δικούς του λόγους – ίσως και για λόγους ισορροπιών – επέλεξε για τον δήμο Πειραιά να τον διεκδικήσει ο Γιάννης ο Μίχας».

«Όπως είδατε, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από μέρους μου γιατί πραγματικά δεν φοβάμαι τίποτα. Εν πάση περιπτώσει, γίνονται κι αυτά. Αν και σπάνια γίνεται ένας δήμαρχος να μην του δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσει το έργο του και να διεκδικήσει την ψήφο για 2η τετραετία από τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Φασούλας, ενώ όσον αφορά το θέμα της υποψηφιότητάς του στην περιφέρεια, είπε:

«Την επόμενη μέρα, δέχθηκα μία επίσκεψη στο γραφείο μου από τον υποψήφιο περιφερειάρχη, τον Γιάννη τον Σγουρό, και τον Γιάννη τον Μίχα, ως υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά πλέον, και μπροστά στις κάμερες μου ζητήθηκε από τον Γιάννη τον Σγουρό να είμαι υποψήφιος μαζί του στην αντιπεριφέρεια…Θεώρησα ότι μπορώ να πω ναι…Έτσι, δέχθηκα εγώ, έτσι κι ο Γιάννης ο Μίχας δεν είχε καμία αντίρρηση…Από εκεί και πέρα, πληροφορήθηκα κι εγώ ότι υπήρξε μία σειρά επαφών και στην κεντρική ηγεσία του κόμματος και παντού που τίθεται εν αμφιβόλω η δική μου συμμετοχή στην περιφέρεια του Πειραιά. Έτσι πληροφορήθηκα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Η απάντηση Μίχα σε Φασούλα αλλά και Χατζηνικολάου

Το μεσημέρι, ο κ. Μίχας με αφορμή τα λεχθέντα από τον κ. Χατζηνικολάου στην πρωινή εκπομπή του στον Real FM, έστειλε επιστολή λέγοντας μεταξύ άλλων:

   «Αγαπητέ κύριε Χατζηνικολάου,
 Αφήνοντας ασχολίαστη και στην κρίση των ακροατών σας την πρωτοφανή και ανοίκεια προσωπική επίθεση που εξαπολύσατε εναντίον μου από την πρωινή εκπομπή σας στη συχνότητα του REAL FM, σας επισημαίνω τα εξής.

α. Αναφερθήκατε στο δήθεν εκβιαστικό περιεχόμενο μιας επιστολής σχετικής με τη συμμετοχή μου στη βραδινή τηλεοπτική σας εκπομπή από τον ALTER, η οποία ουδέποτε υπήρξε.

β. Η άρνησή μου να συμμετάσχω σε αυτή την εκπομπή είναι αναγκαστική και επιβάλλεται για λόγους δεοντολογίας. Ουδεμία σχέση έχει με τον κ. Φασούλα και τη συμμετοχή του ή όχι στην ίδια εκπομπή.

γ. Ουδόλως αναφέρατε το γεγονός ότι όταν αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας, την περασμένη Πέμπτη, για τη σημερινή τηλεοπτική σας συζήτηση, οι συνεργάτες σας με είχαν ενημερώσει ότι σε αυτή θα συμμετείχαν αποκλειστικά και μόνο οι πέντε υποψήφιοι Δήμαρχοι των Συνδυασμών που διεκδικούν το Δήμο Πειραιά.

δ. Αποσιωπήσατε το γεγονός ότι στη χθεσινή μου τηλεφωνική επικοινωνία με τους ίδιους συνεργάτες σας μου επιβεβαίωσαν ότι στην τηλεοπτική συζήτηση θα συμμετείχαν μόνο οι ανθυποψήφιοί μου για το Δήμο Πειραιά.

ε. Όταν τους εξέφρασα την απορία μου γιατί στο διαφημιστικό τρέιλερ του ALTER εμφανίζονταν μεταξύ των συνομιλητών οι κύριοι Παναγιώτης Φασούλας και Γιάννης Μανουσογιαννάκης, αρχικώς μεν εισέπραξα την αμηχανία τους εν συνεχεία δε την απάντηση ότι είχατε αποφασίσει να τους καλέσετε με την ιδιότητα των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών για τον Πειραιά. Του μεν πρώτου με το Συνδυασμό του κου Γιάννη Σγουρού, του δε δεύτερου με το Συνδυασμό του κου Παφίλη.

στ. Έμεινε αναπάντητη η ερώτησή μου γιατί δεν κλήθηκαν και οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες των άλλων Συνδυασμών.

ζ. Έμεινε αναπάντητη η παρατήρησή μου ότι δε μπορεί να συγχέονται τα πολύ σοβαρά και αποκλειστικά δημοτικού ενδιαφέροντος προβλήματα του Πειραιά, με τα προβλήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στη διεκδίκηση της Περιφέρειας που είναι νέος θεσμός και διαφορετικής αποστολής από αυτόν της δημοτικής αρχής.

η. Επίσης αναπάντητη έμεινε η παρατήρησή μου ότι ο κος Φασούλας κλήθηκε με την ιδιότητα του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, ενώ κάτι τέτοιο ουδόλως ίσχυε.

θ. Σε μεταγενέστερη επικοινωνία των συνεργατών σας μαζί μου, μου ειπώθηκε ότι τελικώς ο κος Φασούλας δε θα συμμετείχε στη συζήτηση ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης αλλά ως απερχόμενος Δήμαρχος.

Όταν διατύπωσα την εύλογη απορία πώς είναι δυνατό να καλείται ειδικά σε μία συζήτηση για τον Πειραιά ένας απερχόμενος Δήμαρχος, τη στιγμή που, για παράδειγμα, δεν είχε κληθεί ο απερχόμενος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κος Παπαγεωργόπουλος στην αντίστοιχη συζήτηση που κάνατε μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, η παρατήρησή μου έμεινε και πάλι αναπάντητη.

  Κατόπιν αυτών ήταν προφανές ότι ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης, όπως την είχατε σχεδιάσει, θα ήταν όχι απλώς αντιπαραγωγική αλλά πολύ περισσότερο υποτιμητική για τον Πειραιά και τα προβλήματά του, παραπλανητική για το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών και ξένη με τα ζητήματα του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε