Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Βλέπει Πούτιν σήμερα ο Σαμαράς

Συνάντηση με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα.

Μετά από συνάντηση που είχε χθες με Ρώσους αξιωματούχους, ο κ. Σαμαράς επαναβεβαίωσε την επιδίωξή του για αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας και τόνισε ότι «δρόμος έχει ανοίξει» και ότι «με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα».

O κ. Σαμαράς συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Γερουσίας Βαλεντίνα Μαντβιγιενκο και με τον επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ιβανόφ.

Μετά τις συναντήσεις του ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας. Πρωτοβουλίες για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά κυρίως στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή-αλλά μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών».

Για τις συναντήσεις που είχε ανέφερε ότι «συζητήσαμε για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή. Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία απ’ όλους για την προώθηση γόνιμης συνεργασίας των δύο χωρών. Θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Πούτιν, για να θέσουμε εκ νέου – σε στέρεες βάσεις- τις σχέσεις των δύο χωρών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε