Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βλέπει “χαραμάδα” ο Καρατζαφέρης

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ερμηνεύοντας τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, εκτιμά οτι ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν κλείνει την πόρτα σε κυβέρνηση συνεργασίας.

“Ο κ. Σαμαράς με εξαιρετικά περίτεχνο τρόπο άφησε ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία και απομένει να δούμε την εξέλιξη των προσπαθειών” είπε ο κ. Καρατζαφέρης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε απαυεθύνει έκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να κάνει μία δεύτερη σκέψη αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας έναντι των εξελίξεων. “Πετύχαμε το πρώτο βήμα, την αναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία. Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί”, είπε χαρακτηριστικά.

“Περιμένω να ακούσω όνομα πρωθυπουργού”

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κρατά στάση αναμονής σχετικά με τις διεργασίες που θα ξεκινήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για κυβέρνηση ενότητας. “Αν δεν ακούσω δεν μπορώ να πάρω τελικές αποφάσεις” δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο Mega, ξεκαθαρίζοντας ότι αποκλείει να δώσει συναίνεση αν ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτηθεί.

“Τώρα το θέμα με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε, θέλει 6 μήνες για να κατατεθεί πρόταση μομφής πάλι. Άρα τι θέλουμε; Παπανδρέου μόνο με 153, ή να μπορέσουμε να βρούμε έναν Πρωθυπουργό, που θα μπορούσαμε να “σκεπαστούμε” όλοι κάτω από την σκέπη του; Αν αυτός ο πρωθυπουργός, υπάρξει από τις προτάσεις που θα γίνουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε ενδεχομένως να πούμε “ναι”, με αυτόν συνεργαζόμαστε”, ανέφερε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει στο μυαλό του ένα τέτοιο πρόσωπο και θα το μεταφέρει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ έστρεψε τα πυρά του στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι πρέπει να κάνει επιτέλους μία πρόταση. “Αυτή η βιασύνη του Σαμαρά μου κάνει τρομερή εντύπωση. Εκεί είναι το βάζο με το γλυκό, μη φοβάσαι, δεν θα στο φάει κανείς” είπε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο την πρωθυπουργία να αναλάβει ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε: “Όταν φοράει πράσινο “μαντηλάκι”, είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά, πράσινο μαντηλάκι είναι. Μιλάμε για μια οικουμενική κυβέρνηση και του είπα από το βήμα της Βουλής: “Πρόσεχε να προχωρήσεις με τόλμη και να μην κάνεις μεσοβέζικα πράγματα”. Επειδή υποψιάζομαι τι μπορεί να είναι. Περιμένω λοιπόν να δω αν θα υπάρχει τόλμη στην συνέχεια της προτάσεως. Και αν ο Πρωθυπουργός είναι ένας Πρωθυπουργός που με καλύπτει για τις ανάγκες που έχει η χώρα σήμερα, θα κάτσω να συζητήσω”.

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου – Σαμαράς κέρδισαν ότι επεδίωκαν – Και η χώρα βυθίστηκε ακόμα περισσότερο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε