Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

“Βολές” Παπαρήγα: “Σύγχρονος βρικόλακας για το λαό ο αναπτυξιακός νόμος”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι ένας σύγχρονος βρικόλακας για το λαό…» ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα και επέκρινε την κυβέρνηση για ξεπούλημα αυτών που έλεγε και υποσχόταν στους πολίτες για να πάρει την εξουσία.

«Γι’ αυτό και σήμερα παίρνετε τα εύσημα από αυτούς που πριν από κάνα δύο χρόνια αποκαλούσατε εκβιαστές, ακραίους νεοφιλελεύθερους, αποικιοκράτες… Τα εύσημα αυτά του κ. Σόιμπλε όντως σας αξίζουν, έχετε κατακτήσει την τέχνη της αφαίμαξης, του αποπροσανατολισμού, της κοροϊδίας του λαού σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο», συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα μάλιστα σε αυτή την εναρμόνιση της κυβέρνηση απέδωσε και την «ζήλια της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που διεκδικούν πως θα διαμοιραστεί το οικόπεδο της κυβερνητικής εξουσίας».

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενη στον αναπτυξιακό νόμο είπε πως αυτός θα λειτουργήσει απέναντι στον ελληνικό λαό, τους εργατοϋπαλλήλους, τα μικρομάγαζα, τη φτωχή αγροτιά σαν ένας «σύγχρονος βρικόλακας».

Διαιωνίζει τα μνημόνια, επισημαίνοντας όπως «οι “επενδυτές” δεν θα έρθουν αν δεν λειτουργήσουν οι σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις και αν δεν ξέρουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την κρατική περιουσία για 99 χρόνια. Δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να κάνουν επενδύσεις αν δεν έχουν μια πολύ φθηνή χειραγωγημένη εργατική δύναμη και αν δεν περιμένουν ένα νέο συνδικαλιστικό νόμο που να παρεμποδίζει ακόμη πιο επίσημα και πιο ανοικτά τις συνδικαλιστικές, τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων» .

Τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που λίμναζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια είπε με αυτό το νόμο θα χρησιμοποιηθούν για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και κάλεσε το λαό να διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών και όλα όσα του ανήκουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε