Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βολές ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις

Βολές ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναμασά αποτυχημένα νεοφιλελεύθερα δόγματα, προσπαθώντας να αποκρύψει ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη συζήτηση περί νέων μέτρων και τις ιδιωτικοποιήσεις, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινές ανακοίνωσεις του, τονίζοντας ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες περί αναδιαπραγμάτευσης και για μη περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, αποδείχτηκαν άθλια ψέματα με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το μνημονιακό πακέτο των νέων μέτρων δεκάδων δισεκ. ευρώ που αποφασίζει η κυβέρνηση, έρχεται να προσθέσει στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου την εκ νέου λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Είναι φανερό, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και η έξοδος από την κρίση, αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και του κεφαλαίου.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν αποτελούν αντίβαρο, προσθέτει, για τη μη εφαρμογή άλλων μνημονιακών μέτρων μείωσης μισθών και απολύσεων, αλλά συμπλήρωμά τους, σε μια λογική αποδόμησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος στους ιδιώτες όλων των δημόσιων αγαθών. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα θα είναι καταστροφικές και ανυπολόγιστες, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση των ιδιωτικών τραπεζών τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε