Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βόμβα από το προσχέδιο της έκθεσης! Υπάρχουν αδιευκρίνιστα μέτρα 6,4 δισ. ευρώ

Βόμβα από το προσχέδιο της έκθεσης! Υπάρχουν αδιευκρίνιστα μέτρα 6,4 δισ. ευρώ

– Τα μέτρα αφορούν 2,6 δισ για το 2015 και 3,8 δισ για το 2016
– 32,6 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό με επιμήκυνση ως το 2016
– Χαρακτηρίζονται απογοητευτικά τα αποτελέσματα των αποκρατικοποιήσεων
– ΔΙΑΒΣΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟ EUROGROUP

Το προσχέδιο της νέας αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή αλλιώς όπως την γνωρίζει ο κόσμος, έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, προβλέπει πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2016, τα οποία ωστόσο μέσα στην έκθεση δεν διευκρινίζονται.

Αυτά τα μέτρα που υπάρχουν στο σχέδιο της έκθεσης αφορούν συγκεκριμένα μέτρα 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2015 και μέτρα 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2016.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται ξεκάθαρα:

Τα νέα αυτά χρήματα δηλαδή οι νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό, περιλαμβάνονται στο κείμενο που συνοδεύει το αναθεωρημένο μνημόνιο και το οποίο βέβαια βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Πάντως, εάν κάτι τέτοιο ισχύει αναμένεται να προκαλέσει εκτίναξη της κοινωνικής οργής και φυσικά η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη πως άλλα μέτρα στην παρούσα φάση δεν πρέπει να διανοηθούν να τα φέρουν στη Βουλή.

Στο προσχέδιο επίσης αναφέρεται πως η Ελλάδα έχει απογοητευτικά αποτελέσματα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει πλέον!

Στο προσχέδιο γίνεται η υπόθεση πως η Ελλάδα θα κερδίσει διετή παράταση -έως το 2016- για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, με την τρόικα να σχολιάζει πως αυτό θα περιόριζε τον αντίκτυπο των επώδυνων μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση σε συμμόρφωση με τους όρους που θέτουν οι πιστωτές.

Το προσχέδιο αυτό, αναφέρει ότι αν δεν παραταθεί κατά δύο χρόνια το περιθώριο της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, τότε η Αθήνα θα χρειαστεί να βρει μέτρα για την εξοικονόμηση 20,7 δισ. ευρώ για τα έτη 2013 και 2014, αντί για 11,5 δισ. που προβλέπονταν αρχικά.

«Η παράταση της περιόδου προσαρμογής δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένας τρόπος να χαλαρώσει η προσπάθεια, γεγονός που θα μειώσει την αξιοπιστία του προγράμματος διάσωσης», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο που φέρει ημερομηνία σύνταξής του, το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα παίζουν όλα για όλα οι Γερμανοί στο Eurogroup – Λένε όχι σε μείωση επιτοκίων και ζητούν επιτροπεία – Τι λέει το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε