Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βόμβα από τον Νίκο Παππά: Μόνο 4 κανάλια ανεξαρτήτως περιεχομένου με 400 εργαζόμενους το καθένα

Βόμβα από τον Νίκο Παππά: Μόνο 4 κανάλια ανεξαρτήτως περιεχομένου με 400 εργαζόμενους το καθένα

– Ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο τηλεοπτικό τοπίο
– Σύμφωνα με τον υπουργό οι διαδικασίες θα γίνουν με τη διαδικασία fast track
– Tο βασικό κριτήριο σύμφωνα με τον κ. Παππά θα είναι η βιωσιμότητα κάθε καναλιού
– Στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ η τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

Και νέα ανατροπή στο τηλεοπτικό τοπίο ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων έκανε σαφές πως οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι μόνο 4 ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Μέχρι σήμερα όλοι γνώριζαν πως οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι 4 γενικού περιεχομένου και θα μπορούν να υπάρχουν κι άλλα κανάλια ψυχαγωγικού χαρακτήρα ή άλλου ενδιαφέροντος. Ωστόσο, αυτό όπως όλα δείχνουν, δεν θα συμβεί και η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση για 4 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τέρμα.

Στην ενημέρωσή του μάλιστα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς δήλωσε πως οι τραπεζικοί κύκλοι δεν επιθυμούν περισσότερα από 4 κανάλια.

Σύμφωνα με το σχέδιο του αυτά τα 4 κανάλια θα έχουν 400 εργαζόμενους το ελάχιστο το καθένα και μοναδικό κριτήριο θα είναι η βιωσιμότητά τους.

Μάλιστα, ο κ. Παππάς φέρεται να ενημέρωσε πως η τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι μόλις 3,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας πως τα 8 εκατομμύρια που είχε πει αρχικά ήταν υψηλές προσδοκίες.

Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως επιθυμεί όλες οι διαδικασίες να γίνουν πολύ γρήγορα και η προκήρυξη να γίνει άμεσα.

Στο θέμα του νέου τηλεοπτικού τοπίου αναφέρθηκε ο κ. Παππάς μιλώντας στο Mega ισχυριζόμενος πως η απόφαση της κυβέρνησης για 4 τηλεοπτικές άδειες ρυθμίζει την αγορά, γιατί σε διαφορετικοί περίπτωση τα κανάλια δεν θα είναι βιώσιμα. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν κανάλια που θα συγχωνευτούν και θα βρεθούν χιλιάδες εργαζομενοι στο δρόμο, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη.

Άφησε βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το πλαφόν των εργαζομένων ανά κανάλι από τους 400 εργαζομένους στους 500 εργαζόμενους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε