Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Βόμβα” για ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα εξωτερικού: Τον έφαγε η μαρμάγκα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Και τελικά… εκτός ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα του εξωτερικού! Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσκαλώτου, σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη.

Τι κι αν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, είχε τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να… επεκτείνει το μέτρο του ΕΝΦΙΑ και στα ακίνητα του εξωτερικού; Κάτι τέτοιο, όπως φαίνεται, δεν θα γίνει τελικά…

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλωτος, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «ο ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το νόμο επιβάλλεται στα ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα και ανήκουν ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή σε κάθε είδους νομικές οντότητες. Και η παραπάνω διάταξη δεν έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα χωρίς να συμπεριλαμβάνει ως αντικείμενο του φόρου τα ακίνητα του εξωτερικού».

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνής σε ανακοίνωσή του σχολιάζει την απάντηση αυτή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ως «ακόμη ένα κρούσμα ασυνεννοησίας και δημιουργικής ασάφειας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς «ο αναπληρωτής Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ της επιβολής ΕΝΦΙΑ εξωτερικού, βασισμένου μάλιστα σε παρόμοια νομοθετική ρύθμιση του Μ. Μόντι στην Ιταλία».

Στην απάντησή του, σημειώνει ο «γαλάζιος» βουλευτής «ο κ. Τσακαλώτος «αδειάζει» ουσιαστικά τον αναπληρωτή του, ξεκαθαρίζοντας ότι «η διάταξη για τον ΕΝΦΙΑ δεν έχει τροποποιηθεί και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνει ως αντικείμενο του φόρου τα ακίνητα του εξωτερικού» και σχολιάζει: «Άραγε τι θα συμβεί με τα προσδοκόμενα έσοδα, που είχαν (;) προϋπολογιστεί από τον κ. Αλεξιάδη; Προφανώς είναι και αυτά στον “αέρα”, όπως η συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπουργών…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε