Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βόμβα στη Βουλή! Βουλευτής “φυγάδευσε” στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ

Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται και οι… 300 λαμβάνουν μέτρα που κατακρεουργούν τα λιγοστά εισοδήματα της πλειοψηφίας των πολιτών, ένας εξ αυτών – βουλευτής ή βουλευτίνα – έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ.

Κι αυτό τον περσινό Μάη, μία περίοδο… λαίλαπας για την Ελληνική κοινωνία, με περικοπές συντάξεων, μισθών, χαρατσίων κλπ., κι ενώ η Κυβέρνηση απηύθυνε τότε και συνεχίζει να απευθύνει έκκληση στους… πολίτες να μη βγάζουν τα χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες προς άλλες της αλλοδαπής…!

Την αποκάλυψη έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Πρόεδρος της Αρχής για το «ξέπλυμα του μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα και σε ποιο ιδεολογικό χώρο ανήκει… « Σε αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ, έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011.

Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του αυτό. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα…»

Εν τω μεταξύ εξαιρετικά αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Πρόεδρος της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης.

Μέσα σε ένα χρόνο και συγκεκριμένα από το 2011 έως σήμερα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κατέσχεσε 223,6 εκατομμύρια ευρώ «μαύρου χρήματος» από 187 υποθέσεις, στις οποίες αποφασίστηκε δέσμευση των χρημάτων.

Συγκεκριμένα, από αυτά τα 53 εκατ. ευρώ προέρχονται από εγκληματικές οργανώσεις, το 1 εκατ. από τρομοκρατικές πράξεις, 20 εκατ. ευρώ από υποθέσεις ναρκωτικών, 73,3 εκατ. από φοροδιαφυγή και 76,6 εκατ. από άλλα αδικήματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ: 162
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ: 187
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ: 223.982.145 ΕΥΡΩ

ΒΑΣΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΪΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ:

ΒΑΣΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΣΟ
________________________________________________
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 53.000.000

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ 1.000.000

ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 20.061.040

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 73.324.918

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ
ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΣΤΕΡΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤ ΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ
6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΦΕΛΟΣ 76.596.188

ΣΥΝΟΛΟ: 223.982.146

«Αισθανόμαστε περήφανοι γιατί σε αυτό το χρόνο και ενεργώντας μόνο για τα συμφέροντα της πολιτείας, κάναμε ότι μπορούσαμε για να βγει το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και οποιοιδήποτε λυμαίνονται δημόσιο χρήμα δεν θα κοιμούνται ήσυχοι», δήλωσε ενώπιον των μελών της Επιτροπής ο Παναγιώτης Νικολούδης, αναγνωρίζοντας πως «υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει καθώς υπάρχουν ακόμα «τρύπες» στο σύστημα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν διάφοροι, ιδίως στο κομμάτι του ΕΣΠΑ», όπως είπε.
Μάλιστα αναφέρθηκε στην περίπτωση γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος κατέθεσε στο λογαριασμό γνωστού του 1,2 εκατ. ευρώ προκειμένου να φανεί ότι έχει στο λογαριασμό του ίδια έσοδα και με το παραστατικό να πάρει την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ. «Βλέπω να ετοιμάζονται κουτάλια, πηρούνια, πιάτα και μαχαίρια για το κομμάτι αυτό», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε